Tema jutust koorub ridade pealt ja vahelt:

* Kanal 2 ei ole vastu mõnede kartusi/mõnede lootusi vaatajaid kaotanud,
* Teet Margna ega teiste sauruste lahkumine ei mõjutanud kanali vaadatavust,
* telemaastik ei ole enam staatiline ja nii palju kui varem ei kehti siin vana kulunud tõde “milleks muuta, kui niigi on hea”,
* Katrin Lust on nagu meie oma Jeanne d’Arc ja tema pärast tekib vahel hirm,
* üha dünaamilisemaks muutuvas pildis jääb ellu produtsent, kes on valmis muutusevajadusele kiiresti reageerima,
* sotsiaalmeedia ja selle staarid on tulnud, et jääda,
* täpselt nii, nagu ka telesaade “Õhtu!”, mida teised üritavat kopeerida

Mitte nii diplomaatilistest allikatest olen seevastu kuulnud, et pärast seda, kui Teet Margna oma Maakri tänava kontoris asjad pakkis ja end TV3 poole astuma asutas, olevat Kanal 2s õhinaga arutatud, mida kõike nüüd vabaks jäänud eelarvega teha annab - sügishooaeg tõigi sellesse kanalisse mitte ühe, vaid terve trobikonna uusi saateid. Aga hundid on söönud ja lambad tundukse kah terved, vähemalt hetkeseisuga. Teet teeb oma vana head saadet nüüd hoopis TV3s. Samuti Kanal 2st lahkunud Marii Karell tegi konkurentkanalisse uue uuriva saate “Laser”. Kuuuurija Katrin Lust aga, kes vastassuunas ehk TV3st Kanal 2 eetrisse liikus, on oma uues kodus sõiduvees ja naudib teletopis üha kõrgemaid positsioone. Kevad-suvi oli teleringkonnas üpris närviline, lõpu said ka mitmed vanad seriaalid - Kanal 2 loobus “Naabriplikast”, TV3 “Papadest mammadest”. Mõne saate puhul oli vangerdus säärane, et vana formaat sai sootuks uued tegijad - “Kuldvillak”, mis seni oli Teet Margna portfoolios, jäi Kanal 2 kätte ning sai värske saatejuhi.

Sellist infot omades võtsingi nööbist kinni Kaspar Kaljasel, kes lisaks telekanali juhtimisele on tuntud ka filmiprodutsendina ning on tele- ja filmiringkonnas juba vana kala.

Nüüd sügishooaja keskpaigas tahaks teada, kumb suur kommertskanal on siis parim?

Säärasele otsesele küsimusele ei saa mina kui Kanal 2 programmijuht vastata ju kuidagi teisiti, kui et Kanal 2 on ja jääb olema parimaks erakanaliks Eesti telemaastikul. Hea meel on tõdeda, et sajad tuhanded eestlased arvavad sama läbi oma telekapuldi õigeid valikuid tehes - meie programmi vaadates. Au ja kiitus neile ja tänu, et meie truu vaatajaskond on võitnud just käesoleval aastal rõõmsaid silmapaare juurde. Selle eest oleme väga tänulikud.

Mis on olnud sügishooaja kolm suurimat üllatajat?

Üllatuseks saame nimetada miskit, mis on ootamatu. Õnneks on mitmete saadete tulemused olnud oodatud ja nende üle saame siiralt rõõmu tunda. Ma siinkohal ei hakka loetlema, kui tublilt on jätkanud meie senised tugevad tegijad - “Kuuuurija”, “Kodutunne”, “Pilvede all” ja teised. Kuid saated ja tegijad, kes on oma saadete ülesehitust muutnud või alles alustanud, seejuures leidnud vaatajate hulgas positiivset vastukaja - nende üle on eriti hea meel. Näiteks “Roaldi retked” on olnud väga positiivne üllataja ja toonud vaatajateni värvikaid kaasmaalasi üle kogu maailma. Lisaks ka Robert Rooli ja Kristjan Ojangu “Žiguliga idablokis”, mis on näidanud, et Eestis on peale Margna ja Jõekalda veel reisiselle, kelle seiklustele on lust kaasa elada. Ja igapäevast rõõmu toob muidugi “Õhtu!”, mis on oma koha televaatajate südames jäädavalt võitnud ja täidab enesele seatud eesmärki - olla positiivne kaaslane iga televaataja elutoas pärast pikka päeva.

Millal möödub Katrin Lust “Pealtnägijast”? TV3 eelmine programmijuht Urmas Eero Liiv ennustas hiljuti Facebookis, et see juhtub nagunii ja on vaid aja küsimus.

Urmas Eero Liivil on väga head suhted selgeltnägijatega, seega on alust arvata, et ta võib tulevikku teada. Eesti rahvas on aru saanud, et kui on mure ja keegi teine ei aita, siis Katrin ilmub Jeanne d’Arcina kohale ja asub hädasolijale abi pakkuma. On olnud mitmeid lugusid, kus mõjuvõimas osapool üritab JOKK-olukorda tekitada, mis jätab väetimad unarusse ja tänu Katrini operatiivsele tegutsemisele on õiglus jalule seatud. Vahel, kuuldes Katrini lugusid, on mul tema pärast ka natuke hirm, sest ta astub meie riigis vastu ka säärastele tegelastele, kes oma positsioone kasutades võiksid talle palju kurja teha. Katrinil on süda õiges kohas ja ta võitleb õigluse eest. Tunnustame Katrini ja kogu tema meeskonna tööd kõrgelt ning meil on hea meel, et tema saateid näeb just Kanal 2 ekraanil.

Minu jaoks oli üks hooaja suuremaid telesündmusi kahtlemata Erik Orgu naised ja kringel. Tohutu popkultuurifenomen! Hiljutine Inga Raitari peldik “Pealtnägijas” nii särtsakas polnudki, kui promo peale arvasin. Mis on sinu jaoks selle sügise telesündmus?

See, kuidas Katrin suutis kringlisöömisest teha kogu Eesti meedias sündmuse, on muidugi kiiduväärt. Samas tean ka selle loo köögipoolt ja ütleme nii, et kohvik Narva kringli asemel oleks võinud tähelepanu alla sattuda mõndagi intrigeerivamat. Isiklikust vaatevinklist mulle väga meeldis Ann Vaida poolt loodud legendaarse filmi “Untergang” põhjale kirjutatud videotsitaat: “Kolmest mehest kaks on Kristod!” Selles videos oli väga teravalt ja tabavalt tänase telemaastiku hetkeseis kokku võetud. Seda videot olen näidanud paljudele kolleegidele ja naernud ikka südamest. Väga hästi tabatud! (Vaata videot loo alguses!) - toim.) Kui Ann seda lugu peaks lugema, palun võta minuga ühendust - mul on veel mõtteid, mida võiks teha.

Kas “Rannamaja” pärast oled kade? Aga millise Kanal 2 saate pärast konkurendid kadedad on?

Telemaastikul saadakse tegelikult hästi läbi ja me ei ole konkurentide peale kadedad. “Rannamaja” puhul on tegemist realityformaadiga, mis enamasti ongi televaatajate seas populaarne. Kanal 2 toob järgmisel hooajal ekraanile enneolematu kohtinguformaadi, mille sarnast pole ka ammu Eestis nähtud ja milles on veel ka võimalik kaasa lüüa ( http://casting.kanal2.postimees.ee/ - juhul, kui keegi soovib), sest viimased episoodid on veel ette valmistamisel ja äkki on kellelgi sügisõhtutest silmarõõm puudu.

Kui suure augu jättis Kanal 2 eetrisse Margna ja Jõekalda lahkumine? Või hoopis jäi suur hunnik vaba raha järele? Olen kuulnud, et “Kuldvillak” valmib nüüd palju väiksema eelarvega.

Margna ja Jõekalda lahkumine ei jätnud Kanal 2 eetriss auku. Oleme pikaajalise koostöö eest kogu nende meeskonnale tänulikud ega vea omavahel vägikaigast. “Kuldvillak” valmib oluliselt väiksema eelarvega. Oleme väga rõõmsad, et Eeva Esse võttis vastu pakkumise asuda seda saadet juhtima. Oleme saanud televaatajatelt palju tagasisidet, et ta sobib sellesse rolli ideaalselt. Mälumängurid, olge valmis, peagi tuleb uus üleskutse uueks hooajaks!

Kas Hensugusta on tulnud, et jääda? Ehk kas sotsiaalmeediastaaride tulevik teles on helge?

Kindlasti toome ekraanile veelgi uusi tegijaid ja nägusid. Äsja alustas “Suunamudijate meistriklass”. Saame näha, kas ka sealt tuleb telenägusid, kes aastakümnete pärast saavad just seda hetke oma hüppelauaks nimetada. Kiiresti muutuvas ja arenevas maailmas tuleb ikka tuua uusi tegijaid ka televaatajatele. Ja rõõm näha, et läbi sotsiaalmeedia on noortel olemas esmased teadmised endast ja ekraanil olemisest. Mõned teevad seda edevusest, aga olen kohanud ka neid noori, kes tegutsevad väga teadlikult ja selle üle on hea meel.

Mis tunne sind valdas, kui selgeks sai, et teie “Õhtu!” polegi läbikukkumine, vaid konkurendid kiristavad hambaid ja tahavad nüüd oma “Õhtut”? TV3 “Duublit” vaatad?

Olles näinud, millise arengu on teinud Piret, Robert ja Jüri ja kuidas nad suudavad omavahelise energia vaatajateni tuua, sai kohe selgeks, et “Õhtu!” tuleb, et jääda. Ja mida aeg edasi, seda tugevamaks nad sisult ja vormilt ka muutuvad. Ega see edu jää ju märkamata. Eks teleringkondades sahistati juba pärast “Hommiku” (kus “Õhtu!” tegijad enne tegutsesid - K.P.) liikumist õhtusesse vööndisse, et sellest saab edulugu ja TV3 peab leidma selle vastu rohtu. Nüüd siis näen, et taas kord on ausalt kopeeritud ja püütud sarnast kontseptsiooni ekraanile tuua. Anname neile aega, näeme, kellel kuidas minema hakkab. Eks iga uus algus on raske…

Mis tunne on näha teises kanalis saateid ja/või inimesi, kelles sa ise pole potentsiaali näinud? Seda ju juhtub tihti, et saateid n-ö šopatakse kordamööda mitmes kanalis, kuni keegi õnge läheb. Vahel saab saatest edulugu, vahel ohkab loobuja tänutundega, et tal piisavalt vaistu jätkus… Kas mõni loobumine on sind kahetsema ka pannud?

Kogu meie tegevus on põhjalikult planeeritud ning kergekäeliselt me otsuseid ei tee. Seega hetkel ei saa öelda, et oleksin käest lasknud võimaluse, mida teised on saanud edukalt ära kasutada. Et samu saateid ja kontseptsioone liigub eri kanalite vahel on ju selge, see ongi produktsioonifirmade töö.

Kas aastalõpuprogramm on juba salvestatud? On selleks üldse raha? Või on erakanalite suur eelarvekitsikus müüt?

Aastalõpuprogramm Kanal 2 eetrisse jõuab, aga soovime selle veel üllatuseks jätta. Eelarve võiks alati olla suurem, kuid sellest olulisem on mõistlikult planeerimine. Käesolev aasta on näidanud, et oleme enda ressurssidega mõistlikult toimetanud ja seejuures suutnud oma vaatajaid hoida. Uuest aastast kolime uude Postimees Grupi meediamajja, mis toob kaasa veelgi enam võimalusi Kanal 2 sõpru rõõmustada ja üllatada. Töötame ju päevast päeva televaatajatele parima programmi pakkumise nimel!

Kui teleringkonnas ringi vaadata, tekib mulje, et paljudele vana kooli produtsentidele on saabunud tõehetke tunnistamise aeg - paljugi, mis enne tundus enesestmõistetavalt neile kuuluv, ei ole seda mitte. Samuti näib olevat jahmatuseks, et saateid ongi võimalik maha võtta ja uut isegi asemele mitte pakkuda…

See on igati normaalne, et toimuvad liikumised erinevate produktsioonide ja kanalite vahel. Kuna televaatajaid tuleb pidevalt uute mõtetega üllatada, seejuures armsaks saanud talente kaotamata, on täiesti orgaaniline, et vahepeal mõni saade muudab oma kontseptsiooni või vanad tegijad leiavad uue suuna. Hea näide sellest on käesoleva sügise “Roaldi retked”, mille käigus vaatajate poolt armastatud saatejuht leidis uue nurga, kuidas elu me ümber kajastada ja seni on see osutunud väga populaarseks. Ja ei ole saadet, mis kestaks igavesti. Igal saatel on oma elukaar, mõnel pikem, mõnel lühem. Kanali ja produktsioonifirmade koostöö peabki seisnema selles, et tabatakse ära, millal on midagi vaja muuta, millal midagi lõpetada või uuesti alustada.