Kanal 2 sõlmis Cannes’is toimuval teleturul litsentsilepingud, millega omandas Eestis teleõigused hittfilmidele “Sõrmuste isand: Sõrmuse vennaskond” ning “Harry Potter ja tarkade kivi”, on kirjas Delfile saadetud pressiteates.

Lisaks jõuab sügishooajal Kanal 2 ekraanile kogu maailmas laineid lööv menusari “Desperate Housewives”.

Esmaspäeval Prantsusmaa kuurortlinnas Cannes’is alanud MIP TV teleturul allkirjastatud lepingud toovad Kanal 2 ekraanile maailma hinnatuimad mängufilmid ja telesarjad.

“Erilist esiletõstmist väärivad Hollywoodi suurstuudiotega Warner Bros ja Buena Vista sõlmitud eksklusiivsed litsentsilepingud. Nende lepingute viljad jõuavad meie vaatajateni juba eeloleval sügishooajal”, ütles Kanal 2 programmidirektor Olle Mirme.

Stuudioga Warner Bros. sõlmitud leping sisaldab muuhulgas õiguseid kassahittidele “Sõrmuste isand: Sõrmuse vennaskond” ning “Harry Potter ja tarkade kivi”. Tegemist on kinoajaloo ühtede menukamate linateostega — “Harry Potter” on kassaedukuselt kõigi aegade 3. film (teeninud 12 miljardit krooni) ja “Sõrmuste isand” 10. film (teeninud 10 miljardit krooni).

Buena Vistaga saavutatud litsentsileping annab Kanal 2-le ainuõigused tänavu parima komöödiasarja Kuldgloobuse võitnud telehitile “Desperate Housewives” (“Meeleheitel koduperenaised”), mida loetakse “Seksi ja linna” ning “Ally McBeal’i” kõige säravamaks järeltulijaks.