Selleks aga, et kinomenuk suurriigis suurtele ekraanidele levima lasta, tuli teoses mitmeid võimudele sobivaid "korrektuure" teha, vahendab The Telegraph.

Lehe allikate kinnitusel on filmist eemaldatud Shanghais toimuv stseen, kus prantslasest palgamõrvar (keda mängib Ola Rapace) tulistab liftikoridoris hiinlasest turvameest.

Macau kasiinos üles võetud stseenis, kus Bond tutvub esmakordselt naispeategelase Severine'iga (Berenice Marlohe) ning küsib naise tätoveeringu kohta - millesarnastega märgistati lapsprostituute -, on tekst küll samaks jäetud, kuid subtiitrites asendatud küsimusega naise seotuse kohta maffiaga.

Eemaldatud on ka kõik pahategelase Raoul Silva (Javier Bardem) viited sellele, et ta on pidanud kannatama Hiina võimude piinamise käes.

Hiinas on tavapärane, et teoseid n-ö publikule vastavaks kohendatakse ning eemaldatakse potentsiaalselt kultuuriliselt või poliitiliselt vastuolulised kohad. Näiteks kärbiti ja muudeti enne kinolevisse jõudmist ulatuslikult ka filme "Mehed mustas 3" ja "Kariibi mere piraadid".

Bondi-saaga hiliseim film "Skyfall", mis on hetkeseisuga teeninud kinokassadest juba üle miljardi dollari, pidi esialgu Hiina kinodesse jõudma juba novembris, kuid pandi ootele, et Hiina rahvas kõigepealt hiinlaste tehtud ajaloolised kassahitid "Tagasi aastasse 1942" ning "Viimane õhtusöök" ära vaataksid.