Disney bossid lõid uue filmi tarvis võtteplatsi puhtaks, jättes alles vaid mõne näitleja, teiste hulgas loomulikult karismaatilise Johnny "Bugs Bunny" Deppi. Vahetusse läks terve meeskond režissöörist (Gore Verbinski asemele Rob Marshall) kaamerameesteni.
Tulemusena on filmi tegelaskujudest nüüdseks oluliselt raskem näiteks lasteeine nukukesi valmistada. Värvikate molluskite asemele on toodud karismaatilisemad... inimesed.

Päris värske vürtsina sulpsatab linateose potti Penelope Cruz, kes isegi padurasedana näideldes suutis elusama ja aktiivsema karakteri maha mängida, kui varasem nais-piraat Keira Knightley.
Johnny Depp lubab sedakorda endale nii mõnegi täiskasvanutele orienteeritud nalja ja nagu ikka, on näha, et härra naudib Jack Sparrow'ks kehastumist.

Stsenaristid Ted Elliott ja Terry Rossio suutsid ära parandada ka filmi needuseks nimetatud liigse keerukuse, kuid süžee keerdkäigud on siiski kõike muud kui ettearvatavad.

Tõenäoliselt ei võeta piraadifilmi neljandat osa tulevikus ka pühade hommikuteks tele-eetritesse. Batuutidel põrkavad heaolu-põnnid võivad pulgakomme kurku ehmatada!
Stseen näkineidudega koputab suisa õudusfilmi kategooria uksele.

Loomulikult ei tasu jätkuvalt piraadifilmist sügavaid sõnumeid ja maailma raputavaid tähendusi otsida, tegu on meelelahutusega. Hea meelelahutusega!