90ndate keskpaigas (vahemikus 1995 ja 1996) tegid Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Kevin Connolly, Jenny Lewis, Amber Benson ja kamp teisi noori tõusvaid staare kuue päevaga filmi, mille nimeks sai “Don’s Plum”. Järgnevate aastate jooksul lõid kinodes laineid “Romeo + Juliet”, “Titanic” ja “The Cider House Rules” ning DiCapriost ja Maguire’ist said tõelised tähed. Filmist “Don’s Plum” tõotas näitlejate jaoks saada aga tõeline häbiplekk ning seetõttu üritasid nad filmi ilmumist peatada.

Aastal 1998 kaebas produtsent David Stutman Leonardo ja Tobey kohtusesse ning väitis, et näitlejad teevad filmi ilmumise vastast pahatahtlikku kampaaniat, kirjutab Nylon. Maguire olevat olnud mures, et tema laialt improviseeritud esitus paljastas tema isiklikke kogemusi või kalduvusi. DiCaprio ja Maguire’i adovkaadid väitsid aga, et näitlejatel polnud aimugi, et film võiks USA publikuni jõuda. Lavastaja R. D. Robb rääkis vastupidist. Lisaks pidanuks näitlejate sõnul tegemist olema lühifilmiga, kuid hiljem monteeriti see nende teadmata täispikaks filmiks.

Täpsemad detailid küll puuduvad, aga teada on see, et mõlemad pooled jõudsid kokkuleppeni. Stutman ei tohtinud Ameerikas ja Kanadas filmi avaldada. Tal lubati see avaldada aga Euroopas ning ta tegi seda aastal 2001.

Hiljuti lõi stsenarist ja produtsent Dale Wheatley veebisaidi freedonsplum.com, kuhu ta postitas avaliku kirja DiCapriole koos Vimeo lingiga. Jällegi võtsid DiCaprio ja Maguire appi oma juristid, et Vimeo autoriõiguste puudumise tõttu filmi oma keskkonnast eemaldaks. Hetkeseisuga on film taaskord internetist eemaldatud, kuid Stutman plaanib edasi kaevata, sest filmi üleslaadimisega pole ta autoriõiguseid rikkunud.

Vaata suurt tüli tekitanud filmi treilerit: