"Jüri oli suur eeskuju ja toetav kolleeg, võin ka öelda vist sõber ja meil oli alati teineteist nähes tore. Mäletan, kui tegime koos kultuurisaateid - nägin ja õppisin tema pealt, kuidas tuleb lugu pidada saatekülaliste taustast. Olin 23-aastane ja alati küsis ja uuris, kas olen lugenud külalise kohta seda ja toda ning tal oli alati tuhat nõuannet, kuidas asju teha - ta ei teinud kunagi neid ise ära, vaid aitas ja õpetas mind. Mäletan selgelt tema sõnu: "Mida rohkem sa inimeste kohta uurid, seda isikupärasemalt sa neid küsitled" ja ta oli ise selles ka suurepärane," on Killandi hääles kurbuse vahel imetlust ja tänulikkust Aarma suhtes.

"Tema "Siin ja praegu" saated olid alati nii eripalgelised ja erinevate tempovärvidega, sest tema taustatöö oli muljetavaldav. Isalt päritud süvenemisoskusest jäid alati kõlama soovitused - mõtle järele ja jälgi hoolega toimuvat, ole alati elu suhtes uudishimulik! Ja ta ise oli seda kõige paremas mõttes! Aga ka väga konkreetne ja kui midagi talle ei meeldinud, väljendas ta seda selgelt, kuid viisakalt," sõnab Killandi, et temas oli kõik tasakaalus.

"Mul oli hea meel näha teda vahetult enne EFTAt, kui salvestasime saatejuhtide räpilugu ja režissöör Rene Vilbre ütles ta kohta: "Lõpuks ka üks inimene, kes oskab kaamerasse ka emotsiooni näidata!" Kui oli vaja ilmeid, siis Jüri tegi seda. Temas tuli välja näitlejameisterlikkus. Tal ei tulnud see ka mängitult, vaid nii loomulikult. See oli meeleolukas viimane kohtumine, mida mäletan elu lõpuni," sõnab Killandi.

ETV programmis tehti tänaste uudiste valguses ka muudatus ning kell 22.50 algab teleeetris mälestuseks saade "Tähelaev: Jüri Aarma".

Legendaarset räpilahingut, millele Killamndi viitab, näed siit: