Eesti Filmi Sihtasutus (EFSA) laenas aasta alguses Faama Filmile miljon krooni, et firma saaks lõpetada 14,5 miljonit krooni maksma läinud filmi “Karu süda” tootmise. Laenu tagatiseks sai sihtasutus õiguse Faama Filmi toodetud mängufilmidele ning kui firma ei peaks suutma võlga tasuda, laekub filmide levitamisest saadav tulu võla katteks EFSAle.

Filmi produtsent Faama Filmi juht Mati Sepping loodab võla kustutamisele EFSA poolt, kuna film oli kogu tootmisprotsessi käigus totaalselt alafinantseeritud.

EFSA peadirektori Riina Sildose sõnul pole seni ühtki märki, miks Faama Film ei peaks suutma võlga tasuda — laenu intress on korralikult laekunud, esimese tagasimakse tähtaeg on novembris. Faama Film peab laenu tagasi maksma kolme aasta jooksul.

Sepping loodab filmi müügile, kuna eesti vaataja on filmi hästi vastu võtnud. Osa piletitulust läheb aga levifirmale MPDE, mistõttu ei kustuta filmi võlga isegi ideaaljuhul.

Osa filmi levitamisõigustest ja laekuvast tulust tuleb tootjal jagada ka mängufilmi välismaiste kaastootjatega — tehnikat rentinud Lenfilm sai õiguse levitada “Karu süda” Venemaal, saksa produtsent Manfred Durniok aga kõikides saksa keelt rääkivates riikides. Faama Filmi käes on vaid filmileviõigused Põhjamaades, kus filmi müügiläbirääkimised alles kestavad.