X-Faktor on Läti menukaim muusikasõu, mis jõuab taas televaatajateni juba sügisel. Kõik saavad jälgida eredaid ja haaravaid ettekandeid muusikalises võistluses peapreemia ja aasta tähe tiitli eest. Talendisaate teise hooaja võitis Valgevenest pärit Kattie, aga kolmandal hooajal võib edukaks osutuda hoopis eestlane.

Telesõu produtsendid Guntars Gulbiņš ja Ilze Ūdre on uue hooaja kohta öelnud: „Ootame eelvoorudesse eriti naaberriikide talente, kes unistavad muusiku karjäärist ning on nüüd valmis oma unistust asjatundlike mentorite ja õpetajate juhendamisel ellu viima. Sel hooajal on oodata suuri uuendusi, mis avavad veelgi enam võimalusi neile, kes ihkavad pääseda Läti menukaimale muusikalavale. Siiski on oluline meeles pidada, et telesõu tähendab nii füüsiliselt kui ka emotsionaalselt rasket tööd – pikki proovitunde, julgust, suutlikust väljuda oma mugavustsoonist ja veel muudki, milleks peab võidu poole sammumisel valmis olema.“

Talendisõu kolmandat hooaega juhib vaatajate lemmik Markus Riva ja nagu varemgi on osalejaid hindamas professionaalne žürii, kuhu kuuluvad ansambli Brainstorm mänedžer Aija Auškāpa, muusik Intars Busulis ja ansambli Instrumenti liige Reinis Sējāns.

Et leida üles need, kellele antakse võimalus arendada kogenud professionaalide juhtimisel oma oskusi, saavutada kuulajate tuunustus ja armastus ning panna algus edukale muusikukarjäärile, kuulutatakse välja telesaate X-Faktor kolmanda hooaja valikvoor. Ootame valikvoorus osalema kogu Eesti andekaid muusikuid vanuserühmades 16–25 ja 25+, samuti vokaalansambleid. Esimene valikvoor toimub juba mais kuues Läti linnas:

7. mail Jelgavas Zemgale olümpiakeskuses;
8. mail Rēzeknes Rēzekne piirkonna omavalitsuse hoones;
9. mail Jēkabpilsis Jēkabpilsi rahvamajas;
10. mail Talsis Talsi rahvamajas;
11. mail Valmieras Valmiera kultuurikeskuses;
12. mail Riias Spīķeri kontserdisaalis.

Registreerumiseks kirjutage e-posti aadressil alise.malisko@ambaltics.eu ning märkige ees- ja perekonnanimi, vanusekategooria (16–25, 25+, vokaalansamblid) ja e-posti aadress ühenduse võtmiseks.