Kanal 2 uue heategevussaate “Hingesoojus” produtsendiks valitud Katrin Lustile tuli pakkumine üllatusena. “Ma ei oleks elu sees arvanud, et midagi sellist mulle pakutakse. Kanal pidi mind ikka veenma, et ma seda teeksin.”

Lust ei mõista, kuidas saab Kristi Loigol nii kaua aega võtta, et “Kodutunde” aruandlus telekanalile esitada. “Ma saan aru, et proua Loigo pole tänase päevani kanalile näidanud, kuhu on inimeste annetused läinud. Ma saan kanalist aru, telemaastikul ei käi nende saadete tegemine sügishooajaks üks-kaks-kolm.”

Teleajakirjanik loodab, et tal õnnestub kokku panna meeskond, kes hakkab seda saadet tegema. Ise kavatseb ta jääda produtsendi rolli.

Uue saate formaadist rääkides ütleb naine, et tegemist on ikka heategevussaatega, mille eesmärgiks on inimesi aidata. Kuid peale lastega perede soovib Lust aidata näiteks vanemaid inimesi. “Minu meelest võiks saade aidata vanu inimesi, võiks aidata liikumispuudega ja puudega inimesi, kellel ei pruugi olla lapsi, aga kes sellegipoolest maadlevad igapäevaselt ellujäämise nimel.”

“See spektrum võiks olla laiem. Aga ma ei kujuta ette, et ma peaks nüüd hakkama kuidagi teistmoodi heategevussaadet tegema, et mitte konkureerida “Kodutundega”. Asja mõte on ju aidata võimalikult palju Eesti inimesi,” sõnab Lust.

Saatejuhina soovib ta näha inimest, kes on hingega asja juures. “Eesti on täis toredaid inimesi, saatejuhi taha takerdumine peaks olema viimane asi. Mul on silmapiiril kvaliteetsed ehitusmehed ja see on palju tähtsam.”

“Kunagi ei tea, kas õnnestub või mitte, aga vähemasti proovime siis,” ütleb Lust lõpetuseks.

Täna teatas Kanal 2, et "Kodutunde" asemele läheb sügisel eetrisse uus heatevegussaade "Hingesoojus", mida hakkab produtseerima Katrin Lust.