TV3 programmijuht Raimo Kummer selgitab, et osad on kuidagi varastatud ning erinevate kasutajakontode alt laetakse neid viimastel päevadel YouTube'i kanalisse, mis puhul on tegu otsese intellektuaalse omandi vargusega. "Tegemist on sulaselge vargusega ning oleme pöördunud juristide poole, kes koostöös YouTube'iga proovivad välja selgitada, kes on need inimesed, kes on selle avalikult kättesaadavaks teinud."

Ta lisab, et kuigi episoodid on kiirelt ka kanali palvel sealt eemaldatud, on tegu siiski vargusega ning tuvastatud isikutele esitatakse kahjutasunõue. "Ma ei tea et varasemalt oleks sellised asju meie praktikas ette tulnud. Antud juhtum puudutab just "Kättemaksukontori" juubelihooaja kuut esimest episoodi, mis on legaalselt ja mitte suure tasu eest vaadatavalt meie lehelt tv3.ee," selgitab Kummer.

"YouTube reageerib õnneks kiiresti ja kui anname neile teada, et episoodid on loata sinna laetud, eemaldavad nad need. Kahjutasunõudeid on varemgi Eestis esitatud intellektuaalse omandi varguse eest," toob Kummer näite jaanuarikuust, kui üks blogija Igor Mangi koostatud ja tasu eest loetava aastahoroskoobi Maalehest kõigile lugemiseks üles riputas.

Täiesti legaalselt ja tasuta on sari TV3 eetris täna õhtul kell 20.00!