Filminädal algab Katusekinos Scorsese linateosega "Raevunud härg", mida peetakse 1980. aastate ja režissööri enda loomekarjääri parimaks filmiks ning üheks USA kino tippteoseks. Lisaks saab retrospektiivi jooksul näha veel selliseid legendaarseid ja kaasaegse kino teetähisteks peetavaid filme nagu "Agulitänavad" (Mean Streets, 1973), "Alice ei ela enam siin" (Alice Doesn’t Live Here Anymore, 1974), "Viimane valss" (The Last Waltz, 1978), "Omad poisid" (Goodfellas, 1990). Nädal kulmineerub pühapäeval, 16. juunil linastuva meistriteosega "Taksojuht" (Taxi Driver, 1976).

Katusekino eestvedaja Aivar Laane sõnul tutvustab eesolev nädal ilmekalt elava legendi staatusesse tõusnud režissööri parimaid linateoseid. „Algav retrospektiiv toob publikuni esimese osa Scorsese loomingust. Augustis kavatseme režissööri filmidele pühendada veel ühe nädala, kus linastub samuti nii Scorsese tuntumaid teoseid kui ka vähemtuntuid, ent kriitikute poolt kõrgelt kiidetud filme,“ kirjeldas Laan eesootavat filmisuve.

Martin Scorseset peetakse üheks praeguse aja olulisemaks filmirežissööriks. Scorsese on aastate jooksul oma loominguga suunanud kino arengut ning saanud selle eest pärjatud ka Ameerika Filmiinstituudi elutöö auhinnaga. Lisaks on ta võitnud Oscari, Grammy, mitu Emmyt, Kuldse Palmioksa, Cannes'i filmifestivalil parima režissööri auhinna, Hõbelõvi, kuldgloobuseid ning BAFTA auhindu.

Katusekino on Eesti esimene ja ainukene regulaarne välikino vabas õhus, pakkudes unikaalset võimalust vaadata väärtfilmivalikut aegumatust filmiklassikast, keelatud filmidest ja dokkidest, skandaalsest kinost ning friigi- ja kultusfilmidest värskelt valminud linateosteni.

Sel kevadel neljandat hooaega alustanud Katusekinos saab filme nautida igal nädalapäeval kuni 1. septembrini.