Eriprogramm algab Katusekinos 3. juulil prantsuse filmimaailma ühe suurkuju Robert Bressoni viimase filmiga "Raha", mille eest ta pälvis Cannes'i filmifestivalil parima režii auhinna. 82-aastase Bressoni lavastatud "Raha" aluseks on Lev Tolstoi lühijutt "Valeraha", mille tegevustik on toodud tänapäeva Prantsusmaale. Loo käivitab poisikeste sulitemp, mis vallandab süütu kõrvalseisja jaoks traagiliselt lõppeva sündmusteahela. Bressoni luigelauluks jäänud filmi moraal on: maailm on ebaõiglane ja raha on kõige kurja juur.

Kolmapäeval, 10. juulil linastub filmimeistri Louis Malle'i "Lift tapavale" (1958), mis oli noore, tollal vaid vaid 24-aastase režisööri julge ja uuenduslik, Prantsuse kino uue hingamise algust kuulutanud debüütfilm.

"Alphaville" on prantsuse uue laine ühe juhtfiguuri Jean-Luc Godardi eriefektideta ulmekas, satiiriline mõistulugu võõrandumisest ja inimlikkuse kaotamisest tehnoloogilises ühiskonnas. Godardi üheks meelelahutuslikumaks, vaimukalt stiilseks sci-fi ja noiri kokteiliks peetavaks filmi näeb esmaspäeval, 22. juulil.

Katusekino eestvedaja Aivar Laane sõnul tutvustab eriprogramm unikaalseid kinoklassikasse kuuluvaid filme. "Prantsuse Instituudigga koostöös saame Katusekinno tuua unikaalsed ja armastatud teosed, mida linastame 35 mm originaalkoopiatelt prantsuse keeles, inglise keelsete subtiitritega," kirjeldas Laan täna algavat eriprogrammi.

Katusekino on Eesti esimene ja ainukene regulaarne välikino vabas õhus, pakkudes unikaalset võimalust vaadata väärtfilmivalikut aegumatust filmiklassikast, keelatud filmidest ja dokkidest, skandaalsest kinost ning friigi- ja kultusfilmidest värskelt valminud linateosteni. Sel kevadel neljandat hooaega alustanud Katusekinos saab filme nautida igal nädalapäeval kuni 1. septembrini.

Vaata programmi Katusekino kodulehelt.