“Enam kui kuus ekraanil oldud aastat tähendab seda, et lapsed, kes „Kelgukoeri“ algusest vaatama hakkasid, on tänaseks juba teismelised ning tollastest teismelistest on sirgunud täiskasvanud,” räägib sarja produtsent Toomas Kirss. “On üsna õige aeg anda ka uuele põlvkonnale oma kangelased, kelleks võiksid saada uurijad Kõrs (Anti Kobin) ja Pullerits (Taavi Tõnisson),” lisab Kirss.

Pullerits on kohusetundlik, täpne ja usaldusväärne uurija, kelle komissar Kelk Tallinnasse kutsub ja oma meeskonda vanemuurijaks palkab. Ta on mees, kelle peale võib alati kindel olla, kes jõuab tööle esimesena ja lahkub sealt viimasena. Ta teab täpselt kõiki reegleid ning peab oluliseks nende järgimist. Pullerits on pedant, kelle särgis ei leidu ainsatki kortsu ning kelle auto läigib alati briljantselt. Kuid väliselt väga tasakaalukas mees on hingelt suur romantik, kes oma unistustes näeb enda kõrval just seda õiget – naist, keda tal pole veel õnnestunud leida.

Kõrs seevastu on mees, kes ei löö millegi ees risti ette, eriti kui mängus on tema enda heaolu. Jälitusgruppi satub ta tööle tänu Pulleritsule, kes Tallinnasse tööle asudes kunagise koolikaaslase ja sõbra endale paarimeheks kutsub. Paraku on Kõrsist sageli probleeme rohkem kui kasu, sest mehe kärsitus ja lahmiv pealiskaudsus tekitab alalõpmata peavalu. Kõrsil on küll hea ja suur süda, kuid iga kord ei paista see tema välise lohakuse alt välja. Esimesest armastusest jäänud hingehaav veritseb siiani, mistõttu on Kõrsi suhted naistega enam kui segased ja mees ise vahel lausa pöörane...

Vanadest olijatest on tööd rügamas komissar Kelk (Kalju Komissarov), samuti Mart (Madis Milling) ja Rops (Olaf Suuder).

Uuenenud “Kelgukoerad” on Kanal 2 ekraanil alates homsest reedeti kell 21.30.