1) Saatejuhid

"Terevisiooni" saatejuhtide Katrin Viirpalu ja Owe Peterselli koostöö oli juba esimeses saates suurepärane ja nende juhtimisviis on pigem rahulik ja konkreetne. Nendest õhkub ka omamoodi enesekindlust, kuna on näha, et nad tunnevad end kaamerate ees kui "kalad vees".

Kui vaadata aga "Hommiku" väga emotsionaalseid saatejuhte Robert Rooli ja Jüri Butšakovi, siis sealt saab ikka korraliku energialaksu kätte. Kuna tegemist oli nende esimese saatega, siis oli loogiline, et see on nende jaoks eriti närvesööv. Noormehed ise tunnistasid otse-eetris, et kõige sujuvamalt esimene päev neil ei läinud. Sellegi poolest õhkus neist noorust, positiivsust ja mingit uudsust, mida ka Kanal 2 üritab saavutada. Naissaatejuht Piret Laos seekord väga palju rääkida ei saanud, aga teades tema eelnevat kogemust, on naine eetris kindlasti väga hea.

2) Muusikaline valik

ETV stuudiosse oli kutsutud armastatud lauljatar Nele-Liis Vaiksoo ja pianist Olav Ehala, kes esitasid saate jooksul mitu ilusat ballaadi. Kanal 2 otsustas alustada hommikut aga pauguga ja lasi hitimeistri Nublu laulu "Öölaps". Paljud noored, kes telerite kõrval polnud, võisid alguses loota, et räppar tuli koguni hommikusaatesse kohale, aga tegemist oli ikkagi Youtube'i videoga.

Siinkohal anname poolehoiupunkti pigem ETVle.

3) Saate käik

"Terevisioon" tundub võrreldes "Hommikuga" ametlikum ja tõsiseltvõetavam, mis ei ole sugugi halb, vaid pigem maitse asi. Nagu näiteks ETV ei laseks eetris kahetimõistetavat videot Keskerakonna poliitikust ja ei riskiks väga niisuguste naljadega.

"Hommik" paistis lisaks oma huumorile välja ka oma uudsusega: saate jooksul näidati mitu korda Tallinna teeolusid läbi programmi Waze ja Robert Rool käis Jüri Ratasega poliitikast rääkimise asemel hoopis jooksmas ja välja selgitamas, mis on tema arvates kõige parem smuuti.

Mõlemas hommikuprogrammis oli eraldatud aega ka lastele: kui multifilm "Simoni kass" kestis "Hommikus" pea poolteist minutit, siis ETVs said lapsed nautida "Lammas Shauni" natukene pikemalt - umbes 7 minutit.

4) Uudiste käsitlemine

"Hommik" käsitles üldiselt ainult Eesti Meedia alla kuuluvaid väljaandeid nagu Postimees, aga arutas ka Äripäevas esinevaid uudiseid. Katrin Viirpalu ja Owe Peterselli laua peal oli aga erapooletum valik ajalehti: leidus nii Eesti Päevalehte, Õhtulehte kui ka eelnevalt mainitud Postimeest.

5) Stuudio kujundus

"Terevisiooni" stuudio jääb kindlasti silma oma hubasuse ja soojusega, samal ajal kui "Hommik" paistab välja oma sinise ja pisut külma kujundusega. Mõne inimese jaoks võib seesugune värv mõjuda hea äratajana, teine aga võib kohkuda ja pugeda soojuse poole ehk ETV stuudiosse.

Mõlemad hommikusaated tegid vägeva stardi sügishooajale ja on omamoodi head. Kanal2 meeeskonnal on veel õppida ja harjutada, ent teatavale vaatajale saab sellest ehk tõesti uus hommikulemmik, kes hoogsamat ja teravamat algust päevale soovib ETV rahuliku kulgemisega võrreldes. Eelistus oleneb televaataja maitsest.

Hääleta, kumb saade sulle meelepärasem on! Kommentaariums oled oodatud oma valikut ka põhjendama.