Film “Sööst” (Premium Rush, USA 2012) räägib efektsete rattasõidukaadrite taustal loo rattakulleri (Joseph Gordon-Levitt) seiklustest pöörase liiklusega Manhattani tänavatel.

“Just New Yorgi rattakullerite seast on alguse saanud globaalne linnaratturite subkultuur, mida tuntakse just fixie- ja trekirataste kultuse järgi,” räägib Tallinn Bicycle Weeki ning Bicycle Film Festivali produtsent ja rattaentusiast Risto Kalmre.

Kuigi film kuulub žanriliselt tüüpiliste Hollywoodi action-põnevike hulka, on filmi rattatemaatika tema sõnul suurtel kinoekraanidel siiski pigem uus ja ebatüüpiline ning loomulikult põnev – mistõttu Tour d’ÖÖ sõit koostöös Solaris Kinoga filmi erilinastuse korraldab. “New Yorgis on filmi linastusedule palju kaasa aidanud just kohalik rattakogukond,” märkis ta ja lisas, et Tour d'ÖÖ ja Bicycle Film Festivali Eesti tiim on olnud filmiga ka lähemalt seotud ning enne filmi ootab ees videotervitus filmis osalenud ratturitelt.

Õhtu algab kell 20 Solaris keskuse ees, kus paikneb Eesti üks suurimaid püsi-rattaparklaid ning kuhu on selleks õhtuks korraldatud ka valve ning lisapiirded rataste mahutamiseks. Sealt suundutakse edasi Solaris Kino suurde 525 kohaga saali, kus toimub peatselt kinodesse jõudva rattapõneviku "Sööst" Tour d'ÖÖ Tallinnale pühendatud spetsiaalne eel-esilinastus.

Pärast filmielamust läheb hooaja viimaseks Tour d'ÖÖ pedaalimiseks ning sõit finišeerib Telliskivi loomelinnakus F-Hoones toimuval Tour d’ÖÖ Tallinna klubiõhtul, mille tulud lähevad järgmiste öösõitude korraldamise hüvanguks.

Peale aukartustäratava rattafanattidest DJ-de nimistu, saab peol kogeda midagi enneolematut: hooaja lõpu puhul korraldab Tour d'ÖÖ Eestis esimese, pöörase ja higise GOLDSPRINTS rattarollerite sprindivõistluse. Üks-ühe vastu toimuv võistlus käib aja peale spetsiaalsetele alustele kinnitatud trekiratastel. Otse puldist lendavad plaadikeerutamiste vahepeal üksteise vastu sadulasse Tour d'ÖÖ DJ-d kui ka mitmed teised kuulsad plaadi- ja pedaalikeerutajad (Jaagup Jalakas, Ott Kelpmann, Sex Drive Live, Jan Tomson, DJ Orav, Mowka, Johann3000, Marek Poel, Robert Niko, Kazk, Katja, VonBi, Sandra jt).

Loomulikult saavad turniiril osaleda ka kõik teised sitkemad velonaudid. Oodatud on nii nobedad tüdrukud, niisama huvilised kui profid. Registreerimine toimub kohapeal kuni võistlustulle osalisi mahub. Hoogsa peo käigus sõidetakse sprinti kuni parimate selgumiseni, kellele on välja pandud väärt trofeed ja auhinnad. Samal peol toimub ka JÄCKI lauatenniseturniir.

Vaata filmi "Sööst" treilerit SIIT.

Täpsemat info piletite ja registreerimise leiate Tour d'ÖÖ Tallinna Facebooki lehelt.