Kinobussi projektijuht Meelis Muhu ütles BNS-ile neljapäeval, et igas maakonnas peatutakse ühe korra ning peatuspaigad valiti eesmärgiga näidata filme eelkõige neile inimestele, kel pole võimalust kinno minna.

Nii peatub reedel Saaremaal Kärlas ja laupäeval Hiiumaal Käinas kinoõhtutega alustav buss Paliveres, Märjamaal, Aegviidus, Väike-Maarjas, Lüganusel, Järva-Jaanis, Olustveres, Kilingi-Nõmmel, Tsirguliinas, Vastseliinas, Kanepil, Annikorus ja Palamusel.

Kaheksatunnise programmi raames näidatakse kella 18-2 inimestele eesti filme läbi aegade, alustades teadaolevalt esimeste eesti filmikaadritega “Utotškini lendamine” ning lõpetades tunnustusi teeninud filmidega “Head käed” ja “Karu süda”.

Programm algab lastefilmidega ja lõpeb ööfilmiga, mida publik saab hääletusel ise valida, kuna filmibussil on kaasas rohkem filme, kui ühe õhtu programmi mahub. Seetõttu võib programm erinevates peatuspaikades ka erineda.

Bussil on kaasas näiteks sellised filmid nagu “Nukitsamees”, “Metsluiged”, “Arabella, mereröövli tütar”, “Naerata ometi”, “Lammas all paremas nurgas”, “Tuulte pesa”, “Tulivesi”, “Viini postmark”, “Navigaator Pirx”, “Viimne reliikvia”, “Need vanad armastuskirjad”, “Hukkunud Alpinisti hotell”, “Viimane praam”, “Nipernaadi”, “Jüri Rumm”, “Ristumine peateega”, “Minu Leninid”.

Peale filminäitamise toimib kohapeal ka töötuba, kus spetsialistid räägivad filmitegemise algtõdedest ning õpetavad tegema multifilme ja koduvideosid.

Kinobussi eelarve on Muhu sõnul 370.000 krooni. Pool vajaminevast rahast sai buss kultuuriministeeriumilt, Kultuurkapitalilt, Eesti Filmi Sihtasutuselt ning Eesti Regionaalarengu Agentuurilt. Teise poolega toetasid kinobussi sponsorid.