Varietees on läbi aegade olnud julget, põletavat kirge. Kirg, mis pulbitseb laval, nakkab ja kütab kuumaks publiku, tekitab iha või põlastavat vastasseisu. Kõigi eelduste kohaselt ei oleks nõukaaja tingimustes tohtinud varietee sündida. Ja ometi ta eksisteeris ja veel millise menuga. Menuga, millest tänaseks on jäänud ahhetama panevad legendid. Dokumentaalfilm «Punane varietee» on meeleolukas ekskursioon omaaegsevarietee intriigiderohkesse minevikku.

"Dokumentalistidel kordub tihti sama muster, üks film viib teiseni. Viis aastat sai seda teemat edasi lükatud. Nüüd takkajärgi selgub, et asjata. Filmi peategelane, eesti varietee grand old man Kalju Saareke lahkus meie hulgast kahjuks enne, kui film kinoekraanidele jõuab," kommenteerib filmi saamislugu režissöör Manfred Vainokivi.

Filmi produtsent on Marju Lepp, tootja Filmivabrik, režissöör-operaator Manfred Vainokivi, helirežissöör Horret Kuus, monteerija Kersti Miilen, online-monteerija Tanel Toomsalu, valgusmeister Taivo Tenso. Filmi pikkus on 55 minutit. Filmi tootmist on toetanud Eesti Filmi Instituut ja Eesti Kultuurkapital.

DocPoint Tallinn festivali kava saab vaadata kodulehelt docpoint.ee.

Treiler: