Ameerika Ühendriikide 40. president Ronald Reagan oleks 6. veebruaril 2011 saanud 100-aastaseks.
Tema näitlejakarjäärist armastatakse rääkida, ent väga vähesed on Reaganit kinolinal näinud.
Tema filmide koopiad on võrdlemisi rariteetsed ning seda olulisem on, et need linastuvad siin eestikeelsete subtiitritega.

Artise ja Cinamoni ekraanidele jõuavad Reagani varasemad rollisooritused kõrvalosades sõjaeelse Ameerika kinosid vallutanud draamas "Sünge võit" (peaosas Bette Davis) ja sõjaseikluses "Santa Fe sangarid".
1953. aastal valminud vesternis "Seadus ja kord" on Reaganil kehastada peaosa, samuti 1957. aasta allveedraamas "Mereväe põrgukassid", mis on ainus kinofilm, kus hilisem president jagab ekraani oma abikaasa Nancy Davisega.

Ekraanil on ka esimene spetsiaalselt televisiooni tarbeks filmitud mängufilm "Tapjad" Ernest Hemingway samanimelise lühijutu ainetel, milles Reaganil on erandlikult kehastada negatiivne karakter.
Tallinna publik näeb ka kaht täiesti vastandlikku linateost rariteetsetelt arhiivikoopiatelt: Reagani läbimurdefilm "Kings Row" oli väidetavalt presidendi lemmik, perekomöödiaga "Bonzo uneaeg" lõbustasid end aga Ameerika demokraadid, kui tuli tahtmine presidenti parastada.

Filmidele eelnevad sissejuhatused avavad Reagani elu tahke ekraanil ja selle taga ning ühiskondlikke olusid, milles need filmid on valminud. 6. veebruaril kl 17:30 toimub kino Artis suures saalis Ronald Reaganiga seotud vestlusring, kus Mart Laari juhtimisel räägivad oma kokkupuudetest presidendiga ja tema mõjust maailmapoliitikale Lagle Parek, Jüri Luik ja Viido Polikarpus.