Lugu räägib sensitiivsest ja introvertsest kuueaastasest tüdrukust, kes tajub oodatavat venna sündi ähvardava ohuna, olles juba ette väga armukade. Venna sünniga algab luupainaja, mida tüdruk üritab omal moel lahendada.

Ami ema rolli eest sai näitlejanna Silvia Hunt Hispaania filmiakadeemia auhinna, samuti on film pälvinud auhindu stsenaariumi ja parima režissööridebüüdi eest.

Teisipäeval ja neljapäeval kell 19 saab Kinomajas vaadata dokumentaalfilmi “Taevasse tõusta”, mis räägib Lev Trotski mõrvarist, Stalini saadetud agendist Ramon Mercader del Riost.

See dokumentaalfilm mõjub tõe otsingul kasutatavate meetodite poolest lausa detektiivfilmina — film seab pigem rohkem küsimusi kui neid lahendab, ütles ETAle filmipäevade kaaskorraldaja Kätlin Nurmsalu.

Kolmapäeval ja reedel linastub Kinomajas La Cuadrilla lustakas must komöödia “Justino, eakas tapja”, mis räägib härjavõitlusareenil leiba teenivast 62aastasest pensionärist.

“Kõiki filmipäevadel linastuvaid filme ühendab see, et tegemist on suhteliselt uute filmidega, mis valminud 1990. aastatel,” ütles Nurmsalu. “Ilmselt on tegemist ka noorte režisööride läbimurdefilmidega, mis on reeglina vähemalt kohalikus kontekstis tähelepanu äratanud ja tunnustust pälvinud.”

Hispaania filmi päevade raames pakub Kinomaja baar välja ka hispaaniapärase menüü, lisas Nurmsalu.