Fellini filmidekaadi avafilmiks on 1963. aastal valminud autobiograafiline draama “8 1/2”, kus loomingulises kriisis siplevat filmirežissöör Guidot mängib Marcello Mastroianni. Teispäeval linastub Fellini populaarseim film “Amarcord”, milles ta kujutab humoorikalt, kuid soojalt ja inimlikult oma sünnilinna Riminit sellisena, nagu ta mäletas seda oma nooruspäevist 1930ndail.

Kolmapäeval avaneb võimalus näha Fellini “Orkestriproovi”, kus keskaegsesse Rooma kabelisse proovi kogunenud orkester keskendub muusika asemel streikimisele.

Fellini dekaad jätkub reedel 1983. aastal valminud suurepärase komöödiaga “Ja laev sõidab”, mis kujutab kuulsa ooperilaulja matuseid pidava kuulsustest koosneva seltskonna kohtumist Esimese maailmasõja jalust pagevate Serbia põgenikega.

Laupäeval linastub Fellini üks viimaseid filme, satiiriline komöödia “Ginger ja Fred”, kus peaosades mängivad Fellini abikaasa Giulietta Masina ja Marcello Mastroianni.

Pühapäeval linastuva draama “Naistelinn” keskset tegelast kehastab taas Marcello Mastroianni, kes rongis kohatud lummavale naisele järgnedes satub feministide konverentsile ja otsib sealt põgenemisteed.

Järgmisel nädalal saab Fellini dekaadil näha veel tema eelviimast filmi “Intervjuu”, üht varasemat filmi “Cabiria ööd” ning dekaadi lõpetab Fellinile rahvusvahelise kuulsuse toonud filmiga “La Strada”, milles peaosa täidab tema abikaasa Giulietta Masina.

Kõik Artur Veeberi filmikeskusest pärinevad filmikoopiad on venekeelse dublaažiga ja kõik peale “Cabiria ööde” ja “Teekonna” on varustatud ka eestikeelsete subtiitritega.

Seansid algavad kell 18, piletihind on 40 ja õpilastele ning pensionäridele 30 krooni. Fellini filmidekaadile saab osta ka abonementi hinnaga 300 krooni, õpilasabonemendi hinnaks on 220 krooni.