Autorit tsiteerides: „Rongi ja filmiga kaasneb puhas nauding. Sama kehtib sõnade puhul: kui kirjutama hakata, on tunne, nagu läheks kinno või astuks rongi. Rongis toimuv filmilõik on tihti midagi enamat kui tegelikkuse jäljendus. See on sündmus meie nägemise loogikas, unistamisvõimes, inimlikus uudishimus. Nii rong kui ka film muundavad iga hetk meie meelte taju. Aja ja ruumi tunne muudab vormi. Tõsiasjad ja fantaasia segunevad.“

Raamatuesitlusele järgneb tummfilmikontsert „Tšeka komissar Miroštšenko”. Filmi helindab helilooja ja multiinstrumentalist Multiphonic Rodent (Edmund Erki Hõbe). Edmund Erki Hõbe on 2011. aasta Eesti teatri aastaauhindade laureaat parima originaalmuusika eest Von Kahli Teatri lavastusele „Gilgameš ehk igaviku nupp”. „Tšeka komissar Miroštšenko” on Paul Sehnerti 1925. aasta tummfilm, operaator Rudolf Unt, nimiosas Mihhail Lepper. Filmi pikkus on 68 minutit. Ajaloolise filmimaterjali on näitamiseks ette valmistanud Eesti Rahvusarhiivi Filmiarhiiv.

Eesti filmi 100. juubeliaasta üritus saab teoks tänu Eesti Kinoliidu, Eesti Filmiarhiivi ja kinokohviku Sinilind koostöös.

Pilet kontserdile maksab 5 eurot.