RomaFictionFest on rahvusvaheline televisioonifestival, mis keskendub just draamažanrile - telefilmid, -sarjad, -seriaalid ja -dokumetaalid. Neljandat aastat toimuvale festivalile on üle maailma kokku kutsutud TV-teatrite juhid ja programmiostjad. Viimastele saavad tegijad kahe päeva jooksul esitleda uusi projekte, lootuses leida kaastootjaid ja rahastajaid.


ETV ja ERR-i esindajana oli kohal lavastuslike saadete toimetuse juhataja Gerda Kulli-Kordemets, kes 2008. aastal esitles sarja "Klass: elu pärast" ja tänavu tutvustas uut ideefaasis telesarja "Siber".
"Sarjale "Klass: elu pärast" me siitkaudu rahastust ei leidnud, küll aga saime levitada teavet, et me midagi niisugust teeme," ütleb Gerda Kulli-Kordemets. "Osaliselt tänu sellele sai "Klassist" siiski rahvusvaheline projekt EBU egiidi all ja tänavuse RomaFictionFesti võistlusprogrammi valiti "Klass: elu pärast" ka seetõttu, et tegu on just siit festivalilt tuule tiibadesse saanud projektiga."

"Klass: elu pärast" võitis Roomas parim teledraama projekti auhinna ning parimaks teledraama näitlejaks tunnistati Margus Prangel.

Möödunud aasta novembris võitis "Klass: elu pärast" esimese auhinna festivalil Cinema Tous Ecrans Genfis - Rose D´Or for best series. "Klass" võistles ka Monte Carlo telefestivalil koos selliste konkurentidega nagu Stieg Larssoni Millenniumi triloogia ekraniseering Rootsist.