Kui mullu märtsis külastas Kosmost 44.760 inimest, siis tänavu märtsis pärast kobarkino avamist käis Kosmoses filme vaatamas kõigest 10.763 inimest, ütles Eesti Päevalehele kobarkino ja Kosmose omanikfirma MPDE esindaja Lauri Kaare.

Kobarkino külastas märtsis 59.948 ja aprillis 61.516 inimest.

Kaare kinnitusel jätkab Kosmos vaatamata külastajate arvu olulisele langusele tegutsemist kinona. Omanikud kavandavad siiski mitmeid muudatusi. Näiteks kaks nädalat tagasi tudengipäevade ajal näidati kinos filme öösel.

“Öölinastused nagu “Teemandirööv” ja “Matrix” tõid saali samaväärse hulga vaatajaid nagu mõni uus film,” rääkis Kaare. “Näiteks juuni esimesel nädalal, tähistamaks Julia Robertsi ja Brad Pitti komöödia “Mehhiklane” siia jõudmist, tuleb Kosmoses nädal, mille jooksul saab iga päev näha erinevat Robertsi või Pitti filmi.”

Detsembris peaks Kosmos Kaare sõnul minema tervikuna Pimedate Ööde Filmifestivali käsutusse.

OÜ Kino Sõprus juhatuse liige Tarmo Uba ütles, et uue kino avamine vähendas ka nende külastatavust.

“On arusaadav, et kui uus ja nii suur kino tuleb, siis Sõpruse kino käive väheneb,” ütles Uba. Tema sõnul üllatas neid pigem see, et kui Sõpruses ja kobarkinos linastusid üheaegselt samad filmid, siis Sõpruse kasuks otsustasid umbes 30 protsenti Tallinna kinopublikust.

Möödunud aasta lõpetas kino Sõprus väikese kasumiga ning ka sel aastal loodab ettevõte kasumisse jõuda. “Samas on selge, et Sõpruse kino osakaal kommertsfilmide kinona kindlasti ei suurene,” märkis Uba.

Uba sõnul on ettevõtte juhtkond seetõttu mõelnud pikemas perspektiivis repertuaari väikesele muutmisele ja lisateenuste pakkumisele. “Hetkel on need asjad alles projekti ja mõtete tasandil,” lisas ta.