Ladu valvanud turvafirma G4S kinnitab, et uudis vargusest tuli neile üllatusena, sest häiresüsteem töötas tõrgeteta, kõiki häireid (mida oli saatetegiujate reisi ajal kokku kuus) käidi kontrollimas ning sissemurdmisest polnud ühelgi korral jälgegi.

"Kõnealuse lao valvesüsteem on toiminud tõrgeteta. Turvafirma patrullekipaažid on käinud kontrollimas kõiki laost tulevaid häireid, mida mainitud perioodi jooksul (18.-24. veebruar - toim.) on olnud kuuel korral," teatas eile Publikus ilmunud artikli peale turvafirma G4S Eesti kommunikatsioonijuht Julia Garanža. "Kõikidel kordadel on patrullekipaažid kontrollinud lao ümbruskonda ning tuvastanud, et sissemurdmisele viitavaid märke ei ole. Häiretest ning neile järgnenud kontrollkäikudest teavitati alati ka lao omanikku. Omanikult ei ole laekunud meile infot ühestki sissemurdmisest - kuni tänase päevani. Turvafirma logidest nähtub, et ladu on olnud aktiivselt kasutusel ka märtsis. Ülevaade nende, ettevõtte siseste, liikumiste üle turvafirmal puudub."

G4S teeb enda kinnitusel igakülgset koostööd politseiga, selgitamaks juhtunu asjaolusid. "Kinnitame, et turvateenus, mida oma kliendile pakume, on olnud korrektne ja nõuetekohane, kõiki laoga seotud häireid on kontrollitud. Tunneme tõsist muret tekkinud olukorra pärast ning teeme kõik endast sõltuva, et abistada klienti ja politseid juhtunu uurimises," avaldasid nad valmidust koostööks.

"Kodutunde" produtsent Kristi Nilov kinnitab, et turvafirmale saatetegijatel etteheiteid ei olegi, küll aga rendilao omanikule. Lühidalt tuleks Nilovi selgituse kohaselt süüdlast otsida justnimelt rendileandja poolt.

Lao tühjakstassimine nõudis tema hinnangul vähemalt paaritunnist laadimist ning kaubikut, sest minema viidi valge nahkdiivan, rullide viisi elektrikaablit, pvc-d, kinnitusvahendeid kaubamärgiga ESSVE, kipsplaate, voodeid, kappe, riiuleid, valgustehnikat ja muud taolist. "Suur osa sellest puhas likviidkaup, mida on lihtne poole hinnaga müüa," nentis Nilov kibedalt.

"Kogu saade on ohus! Iga nädal ootab "Kodutunnet" 150 000 inimest, me salvestame iga nädal. Siin tehakse päris inimestega tööd!" ütles ta ägestudes - kahju ei saavat mitte saade, vaid kõik need sajad inimesed, kes vajavad abi, kui saade peaks varguse tõttu ära jääma.

Nilovi kaudu saame ühendust inimesega, kes neile lao rentis - kes palus oma nime mitte avaldada. "Need asjad on kadunud ja muud ma ei oskagi öelda, pole saanud mingit edasist infot selle kohta. Politsei uurib asja. Saime just ka turvafirmast logi, kes on kus käinud. Üks kahtlane kellaaeg seal oli," sõnas lao vahendaja ning selgitas, et tavaliselt on seal liikumine toimunud päeval, kuid üks kord oli käidud öösel sees. Küsimusele, kas ka tema arvates võis lao tühjaksvarastamise taga olla keegi, kellel oli ligipääs, vastas ta: "Täiesti võimalik, selle koha võti oli väga mitmel inimesel."

"Kodutunne" jätkab varastatud kauba täpsustamist ning piltide otsimist ning teeb omalt poolt kõik, et osagi varastatud asjadest uuesti kätte saada. "Kuskil peab ju kõik see kaup olema! Aga seda teab vaid see omanik," sõnas ta. 

Head lugejad, kui teil on mingit infot, mis võiks olla vargusega seotud, siis andke sellest teada politseisse või aadressile kodutunne@kanal2.ee.