“Kohtumine tundmatuga” on ajalooline fiktsioon, ehk nagu autorid ise väidavad — alternatiivajalugu. 1969. aastal üritab end televisioonis tõestada Mati Tilba — püüdlik, kuid saamatu noormees, teatas ETV.

Ta töötab koos Valdo Pandiga, kes, vastupidiselt Matile, on alati särav, galantne ning nutikas — tõeline televaatajate rõõm. Samal ajal jõuab ETVs eetrisse lastesaade “Tipp ja Täpp“ — saate kangelased Tipp ja Täpp on aga äravahetamiseni sarnased marslastega, kes haistes planeetidevahelist vandenõud Maa elanike poolt, saadavad asja uurima ühe marsielaniku.

Ta maandub Mati Tilba pähe. Marsielaniku abiga avalduvad ootamatult Mati Tilba suurepärased teletöötaja võimed; ta hakkab asendama Valdo Panti, saab uue nime ja oma telesaate. Lahenevad kodused probleemid, tulevad au ja kuulsus, tuusikud ning autostuluba. Ent Mati peas pesitsev marsielanik, kes uurib Tipi ja Täpi saladust, armub ootamatult tädi Rutti…

Film “Kohtumine tundmatuga” valmis ETV 50. juubeli raames ning oli üks kahest 2005. aastal ekraanile jõudnud teleainelisest mängufilmist. Ainult 700 000 krooni maksma läinud mängufilmi võtted toimusid novembris 2004.

Filmi stsenarist on Urmas Vadi, rezissöör Jaak Kilmi, kunstnikud Ain Nurmela ja Inga Varres, operaator Janno-Hans Arro, produtsent Gerda Kordemets ning tegevprodutsent Andres Arro. Peaosades näeme Raivo E. Tamme ning Tiit Sukka. Teistes osades Peeter Oja, Maria Avdjushko, Ülle Kaljuste, Lembit Ulfsak, Andrus Vaarik, Heino Torga jt.