Korraldajad kaaluvad 2021. aasta Oscari gala edasilükkamist nelja kuu võrra, kuna koroonaviiruse tõttu on sel aastal jäänud mitmed filmid avaldamata. Kui nii ka juhtuks, siis oleks tegu Oscarite 93 aastase ajaloo jooksul suurima muudatusega.

Värskelt avaldatud raporti kohaselt plaanisid korraldajad järgmise aasta gala korraldada 28. veebruaril, kuid uute filmide puudumisel soovitakse seda nelja kuu võrra edasi lükata.

Niinimetatud Oscarite hooaeg algab pärast seda, kui suvised kassahitid on kinost lahkunud ning suured filmistuudiod avaldavad oktoobris ja novembris auhinnagalade jaoks mõeldud filme. Seda selleks, et žüriil oleksid need jaanuaris hääletamiseks meeles.

Paljude suurfilmide esilinastused on juba mitmeks kuuks edasi lükatud. James Bondi kõige uuem film "No Time To Die" lükkas aprillist edasi novembrisse.

Siseallikas ütles The Sunile, et organiseerijad püüavad teha kõik endast oleneva, et 2021. aasta Oscari gala ikka toimuks. Kui galat edasi lükatakse, siis on võimalus stuudiotel kevadeks ja suveks planeeritud filmid avaldada selle aasta lõpus või uue alguses, et nad kvalifitseeruksid järgmise aasta Oscaritele.

Filmistuudioid on sellest muudatusest informeeritud ja nad teevad nüüd oma kalendreid avaldamiste osas ümber.

Eelmisel kuul tegi filmiakadeemia veel ühe suure muudatuse. Nad muutsid reegleid ja lubavad nüüd voogedastusplatvormidel avaldatud filmidel ka võistlustules osaleda. Varasemalt pidi film vähemalt seitse päeva jooksma ühes Los Angelese maakonna alla kuuluvas kinos.