Rootsi tuntud kirjaniku Henning Mankelli menuraamatutel põhineva BBC sarja peategelane on kriminaalkomissar Kurt Wallander, kes elab Rootsi väikelinnas Ystadis. Kuigi loomult talitsetud põhjamaine introvert, on ta tuntud oma ebaharilike meetodite poolest.
 
Sarja avaloos peab Wallander uurima teismelise tüdruku surma, kuid järjest ilmneb häirivaid asjaolusid, mis takistavad keskendumist. Peaosas on rolliga mitmeid auhindu võitnud Kenneth Branagh.
 
“Wallanderi” sari vändati esmalt valmis Rootsis, raamatute autori kodumaal. Põhjamaades kasvas see sedavõrd populaarseks, et ka britid otsustasid teha oma versiooni.
 
ETV filmide ja sarjade hankija Toomas Luhats selgitas, miks otsustati BBC versiooni kasuks.

"Meil on head töösuhted filmide ja sarjade kõikide levitajatega, aga kuna pühapäevaõhtune eetriaeg kannab tinglikku nimetust "Briti krimi", siis on vaatajad harjunud sel ajal nägema muidugi just brittide parimaid krimisarju. "Miss Marple", "Hercule Poirot", "Midsomeri mõrvad", "Lewis", "Uued trikid", "Sherlock" jpt. Seepärast ongi brittide "Wallander" meie esmane valik. See aga ei tähenda sugugi, et me rootslaste tehtu eetrisse toomisele ei mõtle, vastupidi, kaalume ka seda. Esmalt aga uurime vaatajate meelsust "Wallanderi" asjus Briti sarja järgi ja otsustame siis," rääkis Luhats.
 
BBC krimisari "Wallander" on ETV eetris 23. jaanuarist pühapäeviti kell 22.