Loigo meenutas, et pärast pommuudise avaldamist polnud ühtegi väljaannet, kes talle ei oleks helistanud. "Kümme aastat sa oled teinud tippsaadet. Andnud oma elu ja energia sinna taha ja siis on, et ma olengi kurjategija," ütles ta.

Loigol on teooria, et Postimees Grupil oli juba varem valmis plaan, kuidas teda kõrvale tõrjuda, sest vaid loetud päevad hiljem teatas Kanal 2, et südisel läheb eetrisse samalaadne saade "Hingesoojus", mille produtsendiks hakkas Katrin Lust. "Tegemist on kaaperdamisega!" ütleb Loigo.

Kanal 2 programmijuht Kaspar Kaljas ütles saates antud intervjuus, et nad on aastate jooksul näinud, et seda tüüpi saadet on vaja, kuid see ei saa olla ühe persooni monopol. "Heategevus on midagi, mida me saame ühiselt teha," arvab ta.

"Me pöördusime siis "Kodutunde" produtsendi Loigo poole, et palun näita, mismoodi on heategevusraha kasutatud. Ainuke asi, mis meid on kogu aeg huvitanud. Me teame viimaste aastate annetuste kaudu tulnud rahasid, kuidas seda raha kasutatud on, tänase päevani me seda ei tea," rääkis Kaljas.

"Pealtnägija" jaoks tellis Loigo ka auditi, mida anti ajakirjanikule tutvumiseks ainult mõned minutid enne intervjuu algust. "Audit ütleb, et heategevusrahasid on alati tarbitud sihtotstarbeliselt ja annetused on pigem miinuses kui plussis," väitis Loigo. Tema sõnul maksab tema firma pigem ise peale, kui saab tulu teenida.

"Sellepärast on see süüdistus mulle nagu eriti valus, et kurat küll, ma otsin kõiki võimalusi, ma maksan enda ärituludest peale ja sa tuled ja ütled, et ma olen võtnud midagi omale... Saad aru, et midagi solvavamat ja hullemat ei ole," ütles pisarates Loigo. "Minu meelest tuleks vangi panna sellised inimesed, kes esitavad süüdistusi eelnevalt, kui sel on tõepõhi all."

Uhke maja ja auto

"Pealtnägija" uuris Loigolt ka seda, miks on kodu, kus ta elab tegelikult firma nimel ja ka pangalaenu tasub firma. Teletegija väidab, et tegemist on ühtlasi ka saate jaoks vajaliku kontori ja laoruumiga ning igakuiselt maksab ta oma firmale tagasi 900 eurot üürirahadena.

Loigo tunnistas ka seda, et ta on väga edev inimene. Ringi sõidab ta autoga, millel on numbrimärk KRISTI 1. "See numbrimärk on liikunud autole," selgitas ta ning lisas, et see on tal kasutusel juba kümne aasta tagusest ajast. "Miks minu autol peab olema suvaline numbrimärk?" ütleb ta sõiduki kohta, mis on tegelikult ka firma nimele liisitud.

Palju Loigo teenib?

Loigo sõnul ta ei ela suurejoonelist elu ning kodus tal luksust ei ole. Ta väitis "Pealtnägijale" antud intervjuus, et oma firmast maksab ta endale palka igakuiselt 1300 eurot, kuid audit paljastas, et ettevõttest Õuetuba OÜ teenib ta aastas ligikaudu 22 000 eurot ning MTÜ Kodutunne lisab sellele aastas veel 12 000 eurot. See teeb aasta peale jagatuna umbes 2800 eurot kuus.

Õuetuba OÜ maksab igakuiselt ka umbes 1000 eurot palka Loigo abikaasale. Samuti on auditist näha, et vahemikus juuli 2019 kuni juuni 2020 on MTÜ Kodutunde arvelt saadetud 89 000 eurot Nilovi firmale. Põhjuseks on toodud tasaarveldamine, mis on tehtud selleks, et katta kulud, mis on tehtud siis, kui MTÜ-le polnud laekunud piisavalt annetusi.

Programmijuht Kaljase sõnul ei tohiks olla mingeid raha liikumisi heategevusfondi ja Nilovi firma vahel. "Nende annetuste eest ei peaks saama tasu ei Kristi Nilov ega tema lähisugulased," arvab ta.