„Kuhu põgenevad hinged“ on inspiratsiooni leidnud Aidi Valliku Anni-lugudest, kuid ei ole samas ühegi Valliku romaani ekraniseering, vaid spetsiaalselt filmi jaoks kirjutatud stsenaarium.

„Kuhu põgenevad hinged“ on lugu kahest teismelisest tüdrukust Annist ja Mayast. Vastandlike loomuste kiuste kogevad nad, et teineteisemõistmine on võimalik, kuigi konarlik. Olulist rolli mängivad ka kummagi tüdruku perekonnad. Anni vanemad tülitsevad ja lepivad kiiremini, kui nad isegi jälgida suudavad, Maya aga peab korda looma kodus, kus segadust tekitavad udupäine ema ja vanaisa.

Seni pere ainus laps Ann peab korraga leppima, et talle sünnib väikevend ja ta ei ole ainuke, kes vajab hoolitsust ja õrnust. Tüdrukut haarab üksildus ning ta palub vihahoos saatanalt oma väikevenna surma. Kui vend jääbki haigeks, tunneb Ann end süüdi ja hakkab otsima lahendust.

„Kuhu põgenevad hinged“ on lugu kahe tüdruku iseseisvumisest ja armastuse keerdkäikude avastamisest. Film maalib linale tegelaste salahirmud ja esitab küsimuse, millal on käes hetk, kui me saame täiskasvanuks ning vastutame oma otsuste eest. Armukadedus, üksindustunne ja tähelepanuvajadus on lahutamatu osa inimloomusest, kuid me peame õppima neid emotsioone valitsema, mitte laskma neil endid valitseda.