“Alustasime seekordset ringi Palm Springs´i festivalilt, kus läks hästi, sest saime teada, et vaatajate soovil näidatakse filmi “Best of Fest” sektsioonis veelkord,” muljetab ta. “Reeglina võetakse film siinpool ookeani väga hästi vastu, meie screeningud lõppevad harilikult pikkade ja soojade aplausidega. Tänane väga prestiižikas Directors Guild of America vastuvõtt ei olnud erand. Plaksutati lausa seistes,” muljetab ta.

Ivo usub, et filmi edu peitub selles, et tegemist on universaalset teemat käsitleva väga selge filmiga. “See on siinsele vaatajale vägagi meelepärane. Esile tõstetakse head stsenaariumit, aga ka suurepäraseid näitlejatöid — Ulfsak on kõikide lemmik. Palju päritakse "Mandariinide" loo ajaloolise tausta kohta, üsna palju uuritakse ka Eesti filmi ja lihtsalt kogu pisikese riigi kohta,” kirjeldab ta.

Oma tegemisi ja käimisi kohapeal mehed nuputama ei pea, nende elu korraldab firma MediaplanPR, keda Ivo iseloomustab kui eriti kogenud tegijaid. Päevad on otsast lõpuni tegevusi täis pakitud, sest Kuldgloobuste melu ja tegemised on tohutult laiemad kui üksnes õhtune suurüritus. Ivo sõnul sai tähtis päev nende jaoks alguse juba kell 11 hommikul ning kulmineerub sujuvalt õhtusse.

Saabunud tunnustus on meestele vägagi mokkamööda, ent ootamatu: “Kindlasti ei mõelnud me filmiga alustades, et jõuame siia, kus praegu oleme — sellisel juhul oleks asi igas mõttes valedel alustel. Tahtsime lihtsalt teha võimalikult hea filmi,” kinnitab Ivo.

Palju edu meestele tänaseks õhtuks (Eesti hommikuks)!