Lionsgate tegevjuht Jon Feltheimer teatas, et 1987. aasta film, mille peaosas olid Jennifer Grey ja Patrick Swayze, saab järje. Filmis teeb kaasa ka pigem tagasihoidliku karjääri teinud Grey, kirjutab Deadline.

Uue filmi stsenaariumi kirjutavad Mikki Daughtry ja Tobias Iaconis, projekti hakkavad vedama Jonathan Levine ja Gillian Bohrer.

Esimese filmi eelarve oli 5 miljonit dollarit, kuid seda saatis meeletu kassaedu, teenides 218 miljonit. Film teenis parima filmimuusika kategoorias Oscari ja kuldgloobuse laulu eest "(I’ve Had) The Time of My Life", mida esitas Frank Previte.

Kuldbloobustel esitati film komöödia/muusikali kategooriasse ning mõlemad peaosalised Grey ja Swayze olid üles antud ka parima näitleja samanimelises kategoorias.

Lionsgate omab filmi õiguseid. 2004. aastal tehti originaalfilmile eelfilm. "Dirty Dancing: Havana Nights" aga nii edukas ei olnud ning tõi 25 miljoni dollari suuruse eelarvega sisse vaid 27 miljonit.

Jon Feltheimer lubas, et järjest tuleb täpselt selline romantiline ja nottalgiast pulbitsev film, mida fännid on ammu oodanud.

Esimese filmi peaosaline Patrick Swayze suri 2009. aastal vähki.