8. septembri film „Unustatud naine“ autor, kuulus fotograaf ja maineka filmilavastaja Deepa Mehta vend Dilip Mehta toob meieni tänapäeva leskede olukorra Indias, kus väidetavalt elab spetsiaalsetes leskedekodudes praegu üle 20 miljoni naise, kelle perekond on saatnud sinna oma surma ootama.

15. septembril näidatakse tänapäevast suureks sirgumise lugu „Oma juurte jälil“, kus noore mustanahalise neiu perekond on kõike muud kui tavaline.
Avery adoptiiv-vanemateks on juudi päritolu lesbipaar Tova ja Travis, adoptiiv-vendadeks Rafi ja korea päritolu Zay-Zay. Õhkkond perekonnas on empaatiline ja armastav, ent Averyt huvitab üha enam oma bioloogiline minevik.

Programm jätkub 22. septembril filmiga „Monica ja David“, kus kaks Downi sündroomiga noort inimest on armunud ja kavatsevad abielluda.
Paraku pole see kõik nii kerge ja iseenesestmõistetav kui „tavaliste abielude“ puhul.

Septembrikuu viimane film „Linda ja Ali“ pakub aga nüansirikka pilgu muidu varjatud traditsioonilise moslemimaailma ellu. Kristliku kasvatuse saanud ameeriklanna Linda on abielus moslemi Aliga 20 aastat ja neil on seitse last. Kuigi naine on omaks võtnud islami traditsioonid, kerkivad kodus nelja seina vahel igavesena näivad pinged Ida ja Lääne eetiliste, usuliste ja moraalsete arusaamiste vahel.

Kõik seansid toimuvad kolmapäeviti kell 18:00 ning on varustatud eestikeelsete subtiitritega. Sissepääs on kõigile huvilistele tasuta.