"Mängufilmis näidatakse ja näideldakse tegevustikku, kuid siin jutustasid rääkivad pead süžee ümber omavahelistes vestlustes. Operaatori palkamine on olnud selge luksus, mille oleks võinud vabalt ka filmi eelarvest maha tõmmata. Kui Eesti seriaalis sündmuste asemel rääkimise näitamine võib-olla isegi toimib (loe: vaataja annab selle andeks), siis kahetunnises filmis peab midagi vaadata olema, muidu on inimesel raske kangeks istutud tagumikku endale põhjendada," kirjutas Eesti Päevaleht.

Filmile kirjutas põrmustava arvustuse ka tänane Sakala ja andis filmile kaks tärni kümnest. "Et stoorit ei olnud ja midagi ei toimunud, pidi vaene publik täies pikkuses ära vaatama kõik praamlaevade sildumised ning postiljonide käigud autost postkastini ja tagasi."

Eelmisel nädalal Publikus ilmunud arvustus oli samuti filmi suhtes pigem kriitiline. "Ilmselgelt sünnivad nii mõnedki filmid paljude eraettevõtjatest toetajate abiga, mis on Eesti turgu arvestades ka loogiline. Ent tõesti, kas tubli neljandik filmi oli tõesti vaja raisata näitamaks suvalisi kaste tassivaid inimesi kandmas firma logoga fliise? Kogu kremplil oli odav maik mann. Kasvõi tõik, et Sirje sünnipäevabändiks oli ühe peategelast mängiva näitleja abikaasa ansambel."

Postimehes ilmunud arvustus oli filmi suhtes pigem positiivne. "Umbes nagu aknaklaasi mööda libisevates vihmatriipudeski – isegi kui palju ei toimu, unustad end ikka vaatama."

Filmiga jäi rahule televisiooniekspert Jüri Pihel, kes sõnas tänases "Vikerhommikus", et talle pigem film meeldis.

"Ma läksin sinna üsna segaste ootustega või isegi ootusteta, ja selle taustal oli mul väga palju mõtlemisainet. Ta on üks nendest ägedast asjadest, mille kohta öeldakse, et maailma ei pea mingi žanri- ja vormipiiridesse mahtuma. Mõned asjad lihtsalt on sellised, nagu nad on, ning neid tuleb sellisena aktsepteerida," sõnas Pihel.

Kommentaarides ja sotsiaalmeedias paistavad fännid jagunevat kahte leeri, mõned kiidavad filmi väga, teised jälle neavad maapõhja.

"Kuulge kriitikud, see on sama hea, kui minna mingi Eesti süldibändi kontserdile ja otsida sealt mingit suurt kunsti. See film on nagu ta on, kiirelt kokku klopsitud asi, et sarja fännidelt pappi kätte saada. Lihtne," kirjutas üks.

"Seda seriaali oodatakse ja vaadatakse juba aastaid tohutu huviga. Film samuti hea. Võrreldes kõigi teiste Eesti filmidega on see hoopis midagi muud. Aga kriitika on naeruväärne: selline mahategemine! Kui kogu selle pahna hulka tekib midagi head, mis rahvale meeldib, siis tambitakse kohe pihuks ja põrmuks," kaitses teine kommentaator filmi.

Vaatamata negatiivsele vastukajale tegi film kinodes väga võimsa tulemuse, avanädalavahetusel käis seda vaatamas 26 866 inimest ja Kirsi mängufilm teenis üle 150 000 euro kassatulu.