„Filmimine oli väga vahva, sain igapäevaelust välja!“ rõõmustas kahe lapse ema Merje, kes peab Jõgevamaal talu ning töötab veterinaarina.

Kuna naine pole kaamera ees varem näidelnud, tähendas rolli võitmine „Kalevipoegades“ tema jaoks eneseteostust kahes mõttes. „Saan korraga teha kahte asja, mida ma peale loomadega tegelemise väga armastan – mulle meeldib nii kirjutada kui näidelda,“ rääkis Merje, kes ei tee saladust sellest, et teda iseloomustab ka suur tähelepanu- ja tunnustusvajadus.

Seriaalis osalemiseks tuli Merjel ja teistel soovijatel läkitada saatetiimile oma foto, panna kokku lühike ennast tutvustav tekst ning põhjendus, miks just teda peaks seriaali tegemisse kaasama.

Loomulikult tuli kirjale lisada ka oma geniaalne idee rolli kirjeldusest, mida soovitakse Indrekuga (Ivo Uukkivi) mängida. Ette oli antud vaid napp selgitus, mille kohaselt Indrek ootab närviliselt Olerexi Ahtri teenindusjaamas kohtumist liigkasuvõtjaga ning siit edasi võisid huvilised lasta mõtetel ja sulgedel lennata.

Olerexi avalike suhete juht Maily-Maria Kiviselg valis Merje stsenaariumi 99 kandidaadi seast välja, kuna selle süžee hakkas massist ilma.

„Suurem osa kandideerijatest olid mehed, kes kujutlesid stiilses mustas autos Indrekuga kohtuma tulekut ja temaga koos tanklast kohvi, burgerit või võitvat lotopiletit ostma minekut,“ jutustas Kiviselg.

„Naised kirjutasid ennast aga Indreku lapsepõlvearvamastuseks ning unistasid suudlusstseenist, nooremad tüdrukud tahtsid mängida tema äkitselt välja ilmunud sohilast,“ rääkis Kiviselg ning lisas, et talle silma jäänud süžee oli kõigist neist suhteliselt erinev. Millest see räägib, jääb Kiviselja sõnul esialgu saladuseks.

„Kalevipoegade“ viimane osa, milles lööb kaasa ka Merje, on eetris 29. novembril.