1. Stsenarist Richard Curtisel on palju kogemusi pulmadega

Richard Curtis (kaasautor filmidel "Mr Bean" ja "Armastus on see..") oli enda sõnul käinud 65 pulmas 11 aasta jooksul. Curtisel tuli idee luua film, kui üks naissoost pulmakülaline tahtis temaga öö veeta. Curtise sõnul kahetseb ta keeldumist siiani. "Neli pulma ja üks matus" on Curtise sõnul osati loodud selle jaoks, et selgitada oma emale, miks mees kunagi ei abiellunud. Stsenaristil kulus 17 aastat, et aegade jooksul kogunenud erinevatest mustanditest stsenaarium kokku kirjutada.

2. Hugh Grant ei olnud esimene valik mängimaks peategelast Charles'i

Kui siis veel avalikkusele üsna tundmatu Hugh Grant Charles'i rolli kandideeris, ei tundnud Grant ennast eriti tahetuna. "Richard Curtis tegi kõik, et ma Charles'i osa ei saaks. See oli väga traumeeriv kogemus," kirjeldas Grant. Curtis tunnistas, et nii oli, sest Grant olevat rolli jaoks liiga kena. Algselt pidi Charlesi mängima Alan Rickman.

3. Jeanne Tripplehorn pidi algselt mängima Carriet

Carrie rolli valitud Tripplehorn keeldus rollist peale traagilist surmajuhtumit tema perekonnas. Asendama valiti Marisa Tomei, kuid Tomei ütles Carrie rollist samuti ära, kui tema vanaisa jäi raskelt haigeks. Curtise esimene valik Carrie rolli oli Sarah Jessica Parker.

4. Andie MacDowelli inspiratsioon tuli Katharine Hepburnist

Andie MacDowell kirjeldas Carrie rolli kui "seda rolli, mida ma oleksin tahtnud mängida 40 aastat varem: "Carrie on otsekohene, võmukas ja intelligentne. Tal on julgust öelda, mida ta mõtleb ja teha, mida ta tahab," rääkis näitlejanna.

5. Taustanäitlejad kandsid oma pulmariideid. Filmi eelarve väiksuse tõttu ei makstud taustanäitlejatele riiete eest kompensatsiooni ega pakutud kohapeal pulmarõivaid.

6. Filmi eelarve oli vaid 2,7 miljonit naela.

Arvestades tänaseid Hollywoodi filmidele kuluvaid summasid, on "Neli pulma ja üks matus" väga madala eelarvega film. Filmimiseks kulus tiimil vaid 36 päeva. Rowan Atkinson oli kohal kahes pulmas, et produtsendid ei peaks palkama teist näitlejat.