Praegu paistab olevat lääguse ajastu, kirjutab Guardian. Ajakiri Empire on koostanud pingerea kõige magusamatest filmihetkedest — ning kõige enam südant läikima ajava hetke võib leida “Iseseisvuspäevast” (“Independence Day”).

Kui see film USA kinodes jooksis, siis rõkkas publik vaimustusest, eriti kui Bill Pullman kutsus kaasmaalasi üles marodööritsevate tulnukate vastu sõnadega: “Täna me tähistame oma iseseisvuspäeva.”

Kõnealuse pingerea koostajate jaoks on see hetk aga läägemast läägem, see kõlab nagu “lasteaialaste loodud Shakespeare”.

Teisel kohal on “Top Gun”, kus Val Kilmeri Iceman ütleb Tom Cruise’i Maverickile, et too võib igal ajal temaga koos piloodiks hakata.

Lääget maiust ei paku mitte ainult Hollywood — ka Suurbritannia edukamaid filme “Neli pulma ja üks matus” leiab äramärkimist.

Läägeimast läägeks on peetud stseeni, kus Andie MacDowell ja Hugh Grant keset vihma lõpuks kokku saavad ja esimene rikub kõik ära, küsides: “Kas ikka veel sajab? Ma ei märganudki.” Empire’i hinnangul tapavad need sõnad kogu meeleolu.

Empire kümme läägemat filmihetke leiduvad järgmistes linateostes: 1 Independence Day
2 Top Gun
3 The Karate Kid
4 Four Weddings and a Funeral
5 Pearl Harbor
6 Stepmom
7 The Postman
8 An Officer and a Gentleman
9 Patch Adams
10 Star Wars: Episode II — Attack of the Clones