"Laseris" selgub, et suur osa eestlastest ei pese käsi piisavalt – näiteks pärast tualetiskäiku teeb seda vaid 52% inimestest. Samas on regulaarne ja hoolikas käte pesemine kõige lihtsam asi, mida inimene alanud viiruste hooajal haigestumise vältimiseks teha saab. Paik, kus käsi kindlasti pesta tuleb, on söögikohas enne sööki. Sest pidagem meeles - külmetust ei ole olemas, on vaid bakterid ja viirused ning kui me käsi ei pese, sööme need endale lihtsalt sisse ja jäämegi haigeks.

“Inimesed, kes tulevad WC kabiinidest välja, kohendavad küll soengut peegli ees, aga siis minnakse käsi pesemata uksest välja,” kõneleb keskkonnaaktivist Züleyxa Izmailova oma kogemustest. “See kätepesukultuur on meil tegelikult vajaka,” tõdeb ka tervishoiuekspert Martin Kadai, kes on samuti näinud, kuidas mehed pärast tualeti kasutamist käsi ei pese.

"Laser“ korraldab eksperimendi ja tõestab, et tegelikult piisab seltskonnas ainult ühest inimesest, kes käsi ei pese, et haigustekitajad kiirelt kogu ruumis edasi leviks.

Lisaks selgub tänases saates, kui oluline on muru niitmata jätta. Võiks ju arvata, et imekauni loodusega Eestis on elurikkusega kõik hästi, kuid tegelikult on asjad päris halvad. Näiteks alates 1980. aastast oleme kaotanud pooled põllulindudest. Ka liblikaid on jäänud poole vähemaks. Igal aastal kaob meie metsadest 60 000 linnupaari. Põhjus lihtne - neil ei ole lihtsalt enam loodust, kus elada. Liikide kadumine on aga meie kõigi mure ja mitte ainult maal, vaid ka linnades.

"Laser" on TV3s täna kell 20.00.