“Lotte” on stuudios Eesti Joonisfilm valminud Janno Põldma ja Heiki Ernitsa 13 osaline lastelugu, mis on järjeks varasemale filmisarjale “Tom ja Fluffy”.

Tegelased on osalt samad, mis “Tomis ja Fluffys“ — väikeses mereäärses külas elutsevad koerad Oskar, Klaus, Tom, Fluffy jt. Oskar on aga vahepeal abiellunud ja tal on väike tütar Lotte. Kolmekesi koos vana rännumehe Klausiga asuvad Oskar ja Lotte teele Lõunamaale. Miks niisugune reis ette võetakse ja mis teekonnal juhtub, saabki näha uuest lasteseriaalist “Lotte”.

Joonisseriaali “Tom ja Fluffy” on näidanud mitmed Euroopa telekanalid, see on jooksnud teleekraanil ka Mehhikos, Austraalias, Singapuris ja Hiinas.

Joonisfilmi esilinastuse järel toimub sealsamas Sakala keskuse fuajees noore rezhissööri Ülo Pikkovi ning joonistaja Anneli Põldsaare juhtimisel anima-töötuba, kus lapsed saavad ise proovida animafilmi valmistamist. Kinosaalis näidatakse aga jätkuvalt eesti joonisfilme.

Tegemist on Eesti Filmi Sihtasutuse algatatud programmi “Eesti film Eesti lastele” avalöök. Kampaania kestab kuu aega, mille jooksul on võimalik videopoodidest soodushinnaga osta joonisseriaali “Tom ja Fluffy” ning “Lotte”, ja samuti filmistuudio Tallinnfilm animafilmide videokassette.

Programmi toetavad EV Kultuuriministeerium, Eesti Filmi Sihtasutus, AS Tallinnfilm. Reklaamikampaaniat toetavad Eesti Raadio R 2 ja Eesti TV.

“Lotte” esilinastus toimub laupäeval, 2. detsembril kell 14.00 Tallinnas Sakala Keskuse väikeses saalis. Samas toimub ka videokassetide “Lotte” ning “Tom ja Fluffy” esitlus.

Lisaks eesti animafilmide esitlusele toimub Sakala Keskuse suures kinosaalis samuti laupäeval kl 16.00 veel üks lasteüritus. See on Pimedate Ööde filmifestivalil näidatava populaarse Rootsi lastefilmi “Tsatsiki, emme ja politseionu” eellinastus. Film jutustab kaheksaaastasest kreeka poisist Tsatsikist, kes elab koos oma ema Tinaga Stockholmis ning unistab kohtumisest oma isaga, keda ta ei ole kunagi näinud. Film sobib vaatamiseks lastele vanuses 8 -14 ja sama hästi kogu perele.