Lepatriinud tõid Tallinna kobarkinos ja Tartu Ekraanis jooksnud üheksale seansile kokku 2244 vaatajat, “Karu südant” käis avanädalal vaatamas 2132 vaatajat, seega sadakond inimest vähem.

“Eesti joonisfilmil on tõesti läinud üle ootuste hästi, samas tuleb märkida, et ta jooksis kahes kinos korraga kokku üheksal seansil, “Karu süda” jooksis alguses vaid Tallinnas ja jõudis alles paari nädala eest Tartusse,” ütles ETAle MPDE juht Lauri Kaare.

Suhteliselt täis oli “Lepatriinude jõulude” esimene seanss ka täna, müüdud oli üle poole 112kohalisest Coca Cola Plaza saalist.

Janno Põldma, Heiki Ernitsa ja Andrus Kivirähki ühisloomingus valminud film räägib noortest lepatriinudest Timist ja Miast, kes satuvad ühel päeval turvalisest kodumetsast inimeste käe läbi võõrasse toamaailma ja asuvad läbi mitmesuguste seikluste otsima tagasiteed metsa.

Tim ja Mia kohtavad oma teel moekat kärbes Salvadoret, boheemlasest äädikakärbes Pedrot, filosofeerivat ämblikku Imanueli ja mitmeid teisi toamutukaid. Muusika on filmile kirjutanud Sven Grünberg. Putukate hääli teevad Anu Lamp, Andero Ermel, Marko Matvere, Jan Uuspõld, Kaljo Kiisk, Lembit Ulfsak ning Margus ja Garmen Tabor.