Inna Krameri meenutuste järgi on Tallinna Lastehaigla koostöö "Jõulutunneliga" toimunud juba viiendat või kuuendat korda. "Tollel korral korjamise me raha erinevate projektide jaoks, nende hulgas näiteks laste reanimobiil, operatsioonilaud, onkoloogiaosakonna haigete toetus, hingamisaparaat ja uudse ning edasiviiva asjana insuliinipumpade hankimist diabeetikutest lastele."

"Me oleme valmistunud perepalatite loomiseks mitu aasta. Suur tänu muidugi Lastehaigla Toetusfondile, kui nad kuulsid nende plaanist, siis nad kirjutasid projekti "Jõulutunnelisse", sõnas Tallinna Lastehaigla vastsündinute ja imikute osakonna juhataja Liis Toome.

"Kui me saaksime ikka täna aidata, siis see on hea. Võib-olla peaksid need lapsed ootama paar aastat, võib-olla kauem. Mida kiiremini me saame kaasaja tuua meie lastehaiglasse, seda parem," rääkis Kramer.

"Vastsündinud on olnud juba aastaid üksi haiglas, olen käinud mitmetes osakondades Euroopas, kus kus öösid on järjest reas, emale isale on ainult taburet ja külastusaeg on piiratud, võib-olla kolmkümmend minutit," lisas Toome

"Eestis on olnud võimalus emal olla vastsündinu juures ööpäevaringselt, aga ootame sinna nüüd ka isasid. Eestis ei olegi enneaegsus nii suur probleem, umbes 5-6 protsenti, kui aga rääkime väga enneaegsetest, siis neid on 1 protsent," sõnas Liis Toome.

"On ära näidatud, et kui pere hoolitseb ise enda lapse eest, siis need lapsed kasvavad paremini, arenevad paremini, hiljem on nende emotsionaalne ja kognitiivne areng parem ja perede stress on väiksem," kinnitas vastsündinute ja imikute osakonna juhataja.