20-minutiline eksperimentaalne lühifilm “Kaksikelu” filosofeerib mehe ja naise kui armukese ja abikaasa teemal. Film räägib teineteist petnud mehe ja naise valikutest ja otsingutest ehk lahkab armastuskolmnurka kui asja iseeneses ja visandab nukra pildi inimestest, kes võiksid küll teineteist armastada, kuid ei oska seda lihtsalt teha.

Filmi stsenaristi ja režissööri, Tallinna pedagoogikaülikooli dokumentaalfilmide režissööri erialal lõpetanud Raimo Jõeranna sõnul on filmis võimalik vaadata kas naise lugu või mehe lugu, justkui musta pilti valgel või valget mustal taustal.

“Kaksikelu” operaator on Arko Okk, kunstnik Kalju Kivi ja helilooja Tõnu Kõrvits. Filmis mängivad Martin Veinmann ja Larissa Savankova. Film on eesti ja vene keeles eestikeelsete subtiitritega.

Ligi tund aega kestev dokumentaalfilm “Elav jõud” räägib kolme erineva sotsiaalse tausta ja maailmavaatega mehe — tundliku loomuga 35-aastase intelligentse luuseri Georgi, keskealise intellektuaali Peetri ja parteimänedžerist noore yuppie Arto olelusvõitlusest edukusele ja võimukusele tuginevas ühiskonnas.

Töötuse ja eneseteostuse probleeme käsitlev film räägib tööst, laisklemisest, väärikusest ja meeleheitest.

“Elava jõu” autorid on tandem Andres Maimik ja Jaak Kilmi, kelle töödest on seni tuntud filmid “Isamaa ilu”, “Welcome to Estonia”, “Päkapikudisko” ja “Suur õde”. Filmi osalised on Georg Soomaa, Peeter Künstler ning Arto Aas.

Stuudios Exitfilm toodetud filmid jäävad kinos Sõprus jooksma järgnevaks nädalaks, linastudes iga päev kell 19.