1. Meryl Streep on näitlejanna, kel on lausa absurdselt palju Kuldgloobuste nominatsioone. Kui sa arvasid, et Merylil on palju Oscarinominatsioone, tervelt 18, siis see on tühine võrreldes Kuldgloobustega. Naist on kokku nomineeritud 29 korral!

2. Helen Mirren on teisel kohal oma nominatsioonidega selle aasta nominendite nimekirjas. Daami on nüüdseks nomineeritud 13 korral nii tele- kui ka filmirollide eest. Ta on võitnud kolm korda, telesarja "Losing Chase", filmide "The Queen" ja "Elizabeth I" eest.

3. Robert Duvall on teisel kohal, sellel aastal kandideerivate ja kõige rohkemate Kuldgloobuste võitjate nimekirjas. Duvallil on tervelt neli Kuldgloobust, näiteks filmi "Apocalypse Now" ja kolme telefilmi eest.

4. Reese Witherspoon loobus ühest projektist teise kasuks ning mõlemad filmid nomineeriti lõpuks siiski Kuldgloobustele. Filmiga "Walk the Line" gloobuse pälvinud näitlejanna ütles ära projektist Ryan Reynoldsiga. Filmiks oli Tim Burtoni "Big Eyes", mis võitis lõpuks kolm auhinda, üks nende hulgas läks Amy Adamsile, kelle roll kuulus algselt Witherspoonile.

5. Benedict Cumberbatch on Alan Turingu kauge sugulane. Cumberbatch on end lühikese ajaga tõestanud, kui tõeliselt head maailmaklassi näitlejat. Tal on ka pisuke geneetiline soodumus. Nimelt on ta "The Imitation Game'ist" tuntud Alan Turingu sugulane.

6. Tänavu on kolm topeltkandidaati. Julianne Moore, Mark Ruffalo ja Bill Murray on need kolm näitlejat, kel on võimalus sel korral kaks Kuldgloobust koju viia. Moore kandideerib parima näitlejanna tiitlile ja parima muusikali- või komöödiafilmi kategoorias. Ruffalo kahe filmiga "Foxcatcher" ja "The Normal Heart" ning Murray filmidega "St. Vincent" ja "Olive Kitteredge".

7. Jake Gyllenhaalil on jagada parima vigastuse lugu. "Nightcrawleri" filmirolli jaoks kaotas ta suure osa oma kehakaalust ning samuti filmivõtete käigus lõi ta peegli puruks ning ta katkine käsi vajas õmblemist.

8. Tänavu pole kandidaatide mõttes kuigi mitmekülgne aasta. 29 näitlejapreemia nominentide seas on ainult kaks muu rassi esindajat. David Oyelowo, kes mängib Martin Luther King juuniorit filmis "Selma" ning Quvenzhane Wallis, kes "Annies" orvurolli täidab.

9. 29 nominendi seas on kaheksa õnnelikku, kel on au esimest korda nomnieeritud saada. Teretulemast klubisse Felicity Jones, Rosamund Pike, David Oyelowo, Eddie Redmayne, Quvenzhane Wallis, Ethan Hawke, Mark Ruffalo ja J.K. Simmons!

10. Barack Obama lemmikfilm on "Boyhood". Kui USA presidendil oleks Kuldgloobuste võitjate osas sõnaõigust, annaks ta auhinna just sellele filmile. President nimetas selle oma lemmikfilmiks sel aastal.