Võitja otsustasid poekülastajad üle Eesti, kes said möödunud nädalal erinevates Selverites maitsta nii Jüri sealiha kui ka teise finalisti Piibe Kohava kaunist tähekooki. Hääletuse tulemusel võitis Jüri kaste ülinapi enamusega 51% koogi ees.

Nii Jüri kui Piibe toidu eelvoorust välja valinud kohtunik Riho Heinmets sõnas, et eestlane ongi lihasööja rahvas ja soolase eelistamine oli ootuspärane.

Jüri lootis võitu juba esimest saatest alates ja rõõmustab kõige rohkem selle üle, et nii paljud inimesed üle Eesti tema toitu nüüd sööma hakkavad. Ta on unistanud isegi, et see kaste võiks eestlaste jõululaualgi koha leida.

5000-eurose preemiaraha plaanib Jüri investeerida oma koju. Maja, mille on ehitanud tema vanaisa, on juba aastakümneid remonti vajav. Võiduraha eest plaanib mees esimese asjana vee majja tuua. Kuid lisaks remondile lubas ta ka endale midagi head ja on võtnud otsuseks külastada oma kohtuniku Riho Heinmetsa käe all töötavat restorani Von Krahli Aed, et näha ära, mida saates karmi ütlemisega silma jäänud peakokk ise serveerib.

SEALIHA TERAVAS MANDARIINIKASTMES

10-le

* 1,5 kg sea välisfileed
* 3 paprikat
* 5 - 6 cm värsket ingverit
* 500 g mandariine
* 1,5 dl mandariinimahla pressida värskest mandariinist (ja fileerimise jäägist)
* 750 g tšillikastet
* soola
* 1 g jahvatatud ingverit (ca 1 tl)
* 2 g kaneeli (ca 1 tl)
* 0,5 tl riivitud mandariini koort
* õli praadimiseks

Lõika sealiha ribadeks paksusega 0,5cm. Lõika ribadeks ka paprika. Ingver haki hästi peeneks. Mandariinid fileeri.

Lase õli pannil kuumaks ja prae selles liha kahelt poolt. Liha tasub praadida mitmes jaos, et tükid ei puutuks omavahel kokku ja hauduma ei hakkaks. Lisa pruunistatud poolele soola. Liha tõsta siis pannilt ära ja prae seal paprikat mõni minut, siis lisa liha tagasi ja kuumuta umbes minut. Seejärel vala peale mandariinimahl ning tšillikaste. Sega ja lisa hakitud ingver, jahvatatud ingver ning kaneel. Kõige lõpus lisa fileeritud mandariinitükid ja võta toit tulelt ära.

Huvitavama maitse saamiseks võib praadimisel kasutada seesamiõli!