“Gigli” sai laupäeval nn anti-Oscari kõigis tähtsamates kategooriates ning tituleeriti aasta halvimaks filmiks.

Ilma ei jäänud filmi tegijaist õigupoolest keegi: halvima meesnäitleja Vaarika sai Affleck, halvima naisnäitleja tiitli Lopez, halvimaks lavastajaks ja stsenaristiks tunnistati Martin Brest ja halvimaks ekraanipaariks teadagi kes.

Ainult halvimate kõrvalosatäitjate preemiad pidi “Gigli” meeskond loovutama vaarikakuningale Sylvester Stallone’ile ja samuti korduvalt kuldmarju noppinud Demi Moore’ile.

Stallone sai oma elu kümnenda Kuldvaarika rolli eest filmis “Spy Kids 3D: Game Over”, Moore “Charlie’ inglite” järje “Charlie’s Angels: Full Throttle” eest. Viimane film pälvis ka halvima järje tiitli.

Kõigele vaatamata ei löö “Gigli” oma vaarikate hulgaga rekordit, mis kuulub 24. aastat järjest filmidele “Showgirls” ja “Battlefield Earth“ — kummalgi on seitse Kuldvaarikat.

Vaarikalistele võiks julgustavalt mõjuda asjaolu, et 1990. aastatel “Ristiisa III-s” Al Pacino tütart mängides kaks Vaarikat võitnud Sofia Coppola kandideerib tänavu lavastaja ja stsenaristina Oscarile filmiga “Tõlkes kaduma läinud”.

Vaarikasaajad valib välja 617 liikmeline Kuldvaarika Auhinnafond, millel on esindajad ka 15 välisriigis.

Oscareid jagatakse pühapäeval.