Lugu Türgi legendaarseima sultani Suleiman I ja tema naise Hürremi armastusest ning Ottomani impeeriumi hiilgeajast on mitme aasta jooksul lummanud sadu tuhandeid Eesti televaatajaid.

Enam kui 50 riiki müüdud „Sajandi armastus“ on viimaste aegade vaadatuim välismaine seriaal Eesti tele-ekraanidel. Kanal 2 eetrisse jõudis „Sajandi armastus“ esmakordselt 2013. aasta sügisel. Kolme aasta jooksul on vaatajad saanud kaasa elada Suleimani lahingutele ja Ottomani impeeriumi laienemisele, aga mis veelgi olulisem – suurele armastusloole sultani ja tema naise Hürremi vahel.

Tõestisündinud lool põhineva suurlavastuse viimane hooaeg on kulgenud traagiliselt. Vaatajad on pidanud hüvasti jätma Hürremi ja paljude teistegi tegelastega, kelle saatused jäid alla veristele intriigidele ja võimumängudele. Sel laupäeval Kanal 2 ekraanile jõudvas kõige viimase osas lahkub igavikku ka sultan Suleiman ise, kelle viimse hingetõmbega lõppes üks hiilgavamaid ajastuid Türgi ajaloos.

Kuigi seriaal saab sellel nädalavahetusel läbi, on kõigil „Sajandi armastuse“ fännidel ja ajaloohuvilistel põhjust oodata ka järgmist laupäeva. Nimelt toob Kanal 2 siis ekraanile dokumentaalsarja „Sajandi armastuse telgitagused“. Lisaks haruldasele võimalusele piiluda suurlavastuse köögipoolele annab see ka põneva ajaloolise ülevaate elust tollases haaremis, sultani õukonnas jne.

„Sajandi armastuse“ viimane osa on Kanal 2 ekraanil sel laupäeval kell 21.35