“Arvan, et võime HÕFFi korraldustiimiga lõppenud festivaliga tõesti rahule jääda – soe kevadine ilm tõi Haapsallu rekordarv publikut, kes kiitis programmi ja nautis nii filme kui ka festivaliga kaasnenud melu,” kommenteeris kordaminekut festivali juht Maria Reinup. “Üheks tähtsündmuseks kujunes kindlasti ka HÕFFi avaparaad, mis sai meedialt head tagasisidet ning annab otsi kokku tõmmates kindlustunde, et suudame väikese ja omanäolise žanrifilmide festivaliga tekitada suuremat huvi hea kinokunsti vastu ka Haapsalu oma elanike hulgas,” lisas Reinup.

HÕFFil näidati 37 filmi 18 riigist, millest 24 olid täispikad.

Teist korda festivalil toimunud rahvusvahelise lühifilmide võistlusprogrammi Hõbedase Méliès (Méliès d’Argent) võitjaks tuli hispaania režissööripaari Marc Riba ja Anna Solanase animatsioon „Koerad”, mis žürii sõnade kohaselt on selgelt teistest eristuva visuaalse stiiliga film, mis on omamoodi hirmus ja õudne, natuke kurb, täiesti ootamatu ning üllatav.

Film esitatakse Kuldse Méliès' (Méliès d’Or) nominendiks, mille võitja selgub sügisesel Sitgesi fantaasiafilmide festivalil. Lühifilme hindas rahvusvaheline žürii koosseisuga Stephanie Trepanier Kanadast, Elias Eliot Taanist ja Siim Rohtla Eestist.

Publiku lemmikfilmi auhinna pälvis tänavu norra must krimikomöödia “Kadumise järjekorras”. HÕFFi fookuses seisis ameerika režissööri Tobe Hooperi looming, kellele omistati ka elutööpreemia.

Festivalil toimus üks maailma esilinastus (brittide lühifilm “Gaasimees”), üks rahvusvaheline esilinastus (Kõrgõstani esimene õudusfilm “Teispool”) ja kaks Euroopa esilinastust (“President Huntmees” ja “Ka surnud rokivad”). Rohket publikumenu nautisid teiste hulgas nii Austraalia film “Babaduuk”, USA draama “Vaikiv kurjus” kui ka kõige pikema aplausi välja teeninud maailma halvim linateos “Tuba”.

Kümnendat sünnipäeva tähistav HÕFF ootab kõiki filmisõpru taas Haapsallu 2015. aasta aprillis.

Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival on rahvusvahelise Euroopa fantastiliste filmide föderatsiooni Méliès liige.

Festivali korraldasid Haapsalu linnavalitsus, MTÜ HÕFF ja MTÜ Pimedate Ööde Filmifestival.