Filmis on üles võetud kontseptuaalteose "Berlin" jõudmine kontsertlavale New Yorgis Brooklynis.

Lou Reed lindistas Berlini albumi 1973. aastal. Enam kui 33 aastat ei esitanud ta selle albumi materjali kunagi elavas ettekandes. Viiel õhtul 2006. aasta detsembris esitas Lou Reed oma meistriteose St. Ann's Warehouse'is Brooklynis.

"Berlin" on rockooper ja kontsertfilm armukadedusest, vihast ja narkosõltuvuses paarikesest Caroline'ist ja Jimist, millele on loonud atmosfääri ja lavakujunduse Reedi sõber Julian Schnabel („Tuukrikell ja liblikas“). Juliani tütre Lola lühifilmid Emmanuelle Seigneriga peaosas loovad kontserdile omamoodi tausta, tulemuseks erakordne visuaalne, heliline ja emotsionaalne elamus.

10. juulil kell 00.05 näitab ETV Grammyga pärjatud muusikadokumentaali "Lou Reed - Rock and Roll" Heart (USA 1998). See on mitmeplaaniline ja põhjalik filmiportree Lou Reedi muusikukarjäärist ning mõjukusest läbi enam kui kolme aastakümne. Rikkalikud arhiivikaadrid pakuvad kontsertvõtteid ansambli Velvet Underground alguspäevilt ja Reedi kireva soolokarjääri erinevatest etappidest.

Oma mälestusi, arvamusi ja muljeid vastuolulisest ning andekast rokkarist, kelle kirjutatud kurikuulsad lood nagu "Heroin", "Sweet Jane" ja "Walk on the Wild Side", jagavad filmis Reedi lähikondlased David Bowie, David Byrne, Patti Smith, Suzanne Vega, Dave Stewart ja Philip Glass.

Popkultuuri ikoon ja kultusbändi The Velvet Underground liider ja laulja Lou Reed esineb Tallinna Linnahallis sel reedel, 11. juulil Julian Schnabeli lavastatud "Berlin" showga, milles löövad kaasa London Metropolitan Orchestra, New London Children’s Choir ja Lou Reedi bänd.