Biškeki lühifilmifestival “Kõrgõstan - lühifilmide maa” toimus 12.-15. detsembril teistkordselt ning oli pühendatud kirgiisi kirjanikule Tshingis Aitmatovile (1928-2008). Parima režissööri preemia rahvusvahelises programmis pälvis Jelena Drumi film "Akvarell". Riikliku konkursi parimaks filmiks nimetati Nargiza Mamatkulova "Zhymzhyrt".

24-minutine "Distants" kujutab kalaretkele suundunud isa ja poega, kes kohtuvad merele laskunud udus millegi ebamaisega. Filmis mängivad Indrek Ojari ja Väino Laes.

"Distants" on tänaseks valitud mitme prežtiisika festivali programmi: "Locarno International Film festival" Šveitsis, "Short Film Festival Leuven" Belgias, "5th Jaipur International Film Festival 2013" Indias ning tuleval kuul rändab film Prantsusmaale Angersisse, kus võistleb festivalil "Premiers Plans Angers" parima lühifilmi tiitlile rahvusvahelises programmis.

Režissöör Janno Jürgens on pärit Haapsalust. Ta on lõpetanud Balti Filmi- Ja Meediakooli režii eriala ning filminud mitmeid auhinnatud lühifilme. Filmi tootis OÜ Alasti Kino.