Pärast aastaid, mil klassikalised teadmistepõhised mälumängud asendusid kõikvõimalike heal õnnel ja ennustamisel põhinevate “telemängudega”, ihkavad paljud vaatajad taas vaimu teritada ning põnevaid küsimusi kaasa nuputada.

Teleajaloo üks pikaealisemaid mälumänge ”Kuldvillak” (USA-s juba 48 aastat ekraanil!) saadab igas saates võistlustulle kolm taibukat inimest. Nad peavad valima endale sobiva teema, mille kohta soovivad küsimust kuulda. Küsimused on kõikvõimalikelt elualadelt ja eeldavad, et mängija on kursis nii koolis õpituga kui ka näiteks tänase popkultuuriga. Küsimuse raskus oleneb valitud rahalisest panusest. Vastates loeb võrdselt nii mängija reaktsioonikiirus kui ka teadmiste hulk. Õige vastus toob mängija arvele küsimuse väärtuses raha, kui aga vastaja eksib, ütleb saatejuht õige vastuse. See aitab ka kodusel televaatajal oma teadmisi proovile panna, kaasa mängida ja seeläbi end harida.

“Kuldvillaku” küsimused tulevad Rahvusvahelise Mälumänguliidu juhatuse liikme teadusajakirjanik Arko Oleski sulest, kes koostab küsimusi ka Euroopa ja maailmameistrivõistlustele.

Kaasahaarav mälumäng “Kuldvillak” on Kanal 2 eetris alates 7. septembrist reedeti kell 20.00, kohe pärast uudistemagasini “Reporter”. Pärast “Kuldvillakut” jätkub aga populaarteaduslik teleajakiri “Galileo”.