Jõulise programmiga Tokyo festival on filmimaailmas ühel pulgal Cannes’i, Veneetsia ja Berliini festivalidega, kuhu igal aastal üritavad oma filmidega pääseda tuhanded tunnustatud režissöörid. Varasematel aastatel on oma tähelendu just Tokyo festivalilt alustanud Aki Kaurismäki, Joel ja Ethan Coen, Jean-Luc Godard ja Nuri Bilge Ceylan.

Veiko Õunpuu lavastatud ”Roukli” on esimene eesti film, mis on TOKYO põhivõistlusesse pääsenud. Mainekale festivalile valitakse igal aastal 2500 filmi hulgast vaid paar Euroopa ja Põhja-Ameerika teost. Võistleb kuni 15 filmi, tänavune programm avalikustatakse 29. septembril. Festival toimub 22-31. oktoobril ning Eestist on külalisteks kutsutud režissöör Õunpuu ja peaosatäitja Juhan Ulfsak.

Veiko Õunpuu sõnutsi on see, et hooandjate abil tehtud film maailmas nii kaugele jõuab, märkimisväärne tunnustus tervele kollektiivile. Ja lisab, et loodetavasti leiab ka kodupublik filmist enesele midagi olulist.

Ühisrahastusplatvorm Hooandja toel üles filmitud teos räägib väikesest talukogukonnast keda ähvardab lähenev sõda. Hirmunud elanike elu pööratakse pea peale, kui majja saabuvad kaks põgenikku, kes pagevad salapärase ja kättemaksuhimulise Peedu eest.

17. septembril esilinastunud filmi on võimalik vaadata kinodes ja kinokodades üle Eesti.